Tram 7 in oktober weg uit de Witte de Withstraat

Tram 7, nog in de Witte de Withstraat. (Foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Lijn 7 zal vanaf oktober niet langer door de Witte de Withstraat en Jan Evertsenstraat rijden. De tram volgt dan een nieuwe route via de Hoofdweg en Postjesweg. De bovenleiding in de Witte de Withstraat wordt al in oktober weggehaald. De tramrails worden in de eerste helft van volgend jaar dichtgemaakt. Vanavond en morgenavond zijn er inloopbijeenkomsten voor buurtbewoners.

De ingreep werd eerder door het GVB vooral beargumenteerd als bezuiniging omdat wordt bespaard op onderhoud aan rails. Maar de gemeente stelt nu dat de route wordt aangepast om ’de doorstroming en betrouwbaarheid’ te verbeteren. ’’In de Witte de Withstraat heeft de tram vaak oponthoud, omdat de tram de weg moet delen met auto’s.’’

Veiliger en groener

Een groep bewoners wil de Witte de Withstraat na het verdwijnen van tram 7 veiliger en groener maken. Nu is de straat vooral een racebaan, zo vinden omwonenden. Het idee is onlangs besproken door de bestuurscommissie West. De haalbaarheid van het plan wordt nu onderzocht.

Volgens het voorstel van buurtbewoners moet de maximum-snelheid in de Witte de Withstraat straks omlaag naar 30 kilometer per uur, met scooters op de rijbaan. Ook zouden er verkeersdrempels, meer zebrapaden en fietsparkeerplekken moeten komen. De initiatiefnemers hopen ook dat er dikke bomen kunnen worden geplant.

Dinsdagavond 11 juli is er een inloopbijeenkomst van 17 tot 19 uur in buurthuis Chassé, Chasséstraat 91.

Woensdagavond 12 juli is er een inloopbijeenkomst van 17 tot 19 uur in Buurthuis de Tagerijn, Balboastraat 18.

DeWestkrant