Hup Galatasaray!

Hoogstins2024

Nou had de Istanboelse voetbalclub Galatasaray al een sportbar op de Laan van Spartaan, en een filiaal op Sportpark De Eendracht in Nieuw-West, sinds kort is er ook een fanshop in de Jan Evertsenstraat. Liefhebbers kunnen er terecht voor de officiële tenues, maar ook voor rompertjes en pantoffels in de clubkleuren oranje en rood.

De winkel is er omdat er vraag is, zegt de dame die de winkel bestiert. En dat is niet vanwege Wesley Sneijer of Yolanthe, maar omdat er in West nou eenmaal veel Turkse fans wonen.

image

Dat een fanshop van een Turkse voetbalclub goede business kan zijn, bleek bij de opening deze zomer van een fanstore van de eveneens Istanboelse club Fenerbahce in Rotterdam. Daar moest de winkel na opening meteen weer dicht omdat het storm liep. De shop had Oranje-international Dirk Kuyt gestrikt om de winkel te openen en handtekeningen uit te delen.

Dit soort taferelen zijn in de Jan Evertsenstraat niet gezien, maar hopelijk komt Wesley zelf nog wel een keer langs. Overigens is de GSshop niet de enige in Nederland. Pal naast de Fenerbahce-winkel in Rotterdam is in juni ook nog een Galatasaray-winkel geopend. Vreemd is dat beide shops worden uitgebaat door familieleden, wat de clubs zijn -net als Ajax en Feijenoord- aartsvijanden. Het wachten is dus op een Fenerbahcewinkel in de Jan Eef.

DeWestkrant