Meer ruimte voor voetganger en fietser op kade

Jacob Catskade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Jacob Catskade krijgt een nieuwe inrichting. Omwonenden kunnen hiervoor later hun wensen kenbaar maken, zo heeft de gemeente in een brief laten weten. De bedoeling is dat voetgangers en fietsers op deze kade in de Staatsliedenbuurt meer ruimte krijgen. 

De kademuur ter hoogte van de huisnummers 2 tot 88 is verzakt en moet worden vernieuwd. Om die reden zijn in 2016 parkeerplaatsen en bomen op de ruim honderd jaar oude kademuur weggehaald. Buurtbewoners hebben daarna langs het water groen, tuintjes, een strandje en zitplekken gemaakt. 

De gemeente verwacht dat de vernieuwing van de kademuur kan beginnen in het jaar 2021. Dan komt er ook een einde aan de huidige tijdelijke invulling. Daarna krijgt de straat een nieuwe inrichting tussen de huisnummers 2 tot en met 62. 

De Jacob Catskade krijgt meer ruimte voor voetgangers en fietsers, zo is de bedoeling. De strook langs de Kostverlorenvaart zal worden ingericht in samenspraak met de buurt, aldus de gemeente. Begin volgend jaar komt er een bijeenkomst waar buurtbewoners kunnen reageren op het schetsontwerp.

DeWestkrant