9 x Oranje West

Hoogstins2024

Waarom naar het centrum om Koningsdag te vieren? Hier kun je naartoe in West.

-Je kunt ervoor kiezen op Koningsnacht in te drinken, je kunt ook de hele nacht schaken bij Schaakvereniging West in het Bilderdijkpark. Daar is het Oranje Snelschaaktoernooi.

-Kan je kind het Wilhelmus vals spelen op viool, of heeft het vieze cupcakes gebakken? Vergeet het Vondelpark, maar ga naar het Erasmuspark. Om half drie is er ook (wereld) muziek.

-De Jan Evertsenstraat heeft altijd een vrij drukke vrijmarkt. Café Radijs (op de hoek met de Erasmusgracht) is om 9.00 uur open en heeft ook een programma met vanaf 16.00 uur een ’80’s DJ en live muziek.

-Lekker bandjes (van bluegrass tot reggae) luisteren en biertjes drinken bij het nieuw geopende Checkpoint Charlie in Westerpark op de hoek van de Nassaukade.

-Fiets daarna even door naar het Van Limurg Stirumplein. Bij Piet de Gruyter zijn DJ’s op een buitenpodium. Lekker feesten met DJ Slemper en Breezerslet, onder meer.

-In het Westerpark dans de Koningsnacht bij Pacific Park. en bij de gashouder is van 12.00 tot 20.00 uur het Partyffeest aan de gang, daarna kun je in De Westerliefde nog door met Click met toegankelijke house en techno.

-Hopelijk is het weer lekker. De hele middag en avond doorfeesten op beats van DJ’s op twee podia kan namelijk op Strand West, bij de Houthavens.

-Genoeg van de drukte in de stad? Fiets even naar Bret (bij Sloterdijk) en ga daar nog een biertje drinken. Bret heeft een aardige line-up van DJ’s (onder anderen Joost van Bellen) en vrienden.

-Nog niet uitgefeest? Vanaf 20.00 uur is er voor het eerst in de Marktkantine het feest Vrijmarkt met DJ Joris Voorn.