Wandelen voor jong en oud: Avond4daagse trekt begin juni weer door West

De eerste deelnemers aan de Avondvierdaagse in 2023 melden zich. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De Avond4daagse Westerpark trekt begin juni weer door Amsterdam-West. Vanaf maandag 3 tot en met donderdag 6 juni kunnen jong en oud weer stevig aan de wandel en genieten van een gezellige tocht door verschillende buurten in West.  

De Avond4daagse Westerpark (kortweg A4DW) is een sportief evenement voor jong en oud met bijna 2000 deelnemers. Veel kinderen en hun ouders lopen mee in groepjes via school, maar ook honderden individuele en volwassen wandelaars doen mee. Dit jaar is de zeventiende editie. Het begon ooit als initiatief van een clubje buurtbewoners en is uitgegroeid tot een traditie.

Met Cultuurpark Westergas als startpunt lopen de deelnemers elke avond vanaf 17:45 uur een ander parcours. De wandelvierdaagse voert door de vele buurten van West: van Bos en Lommer tot Westerpark en van de Houthavens tot De Baarsjes.

Lopers kunnen kiezen uit twee afstanden: 5 of 10 kilometer (voor wie minimaal 9 jaar oud is). Wie alle vier de avonden de wandeltocht uitloopt, heeft recht op een medaille én – vaste prik – een bloemetje van Jantje Boeketje.

De A4DW is een initiatief van de Stichting Avond4daagse Westerpark en wordt georganiseerd door vrijwilligers. Zij zorgen voor de inschrijving, controles, het veilig oversteken, de uitreiking van de medailles, de fotografie en meer. De muziek wordt verzorgd door dj/zanger/dichter Ludo Benninger. Helpen als vrijwilliger? Kijk voor meer info op www.a4dw.nl