Beleef 24 uur West: meer dan 50 gratis activiteiten voor iedereen

MidWest in de Cabralstraat is het festivalhart van 24 uur West. (Foto amsterdam&partners)
Hoogstins2024

In Amsterdam-West is van alles te beleven. Op zaterdag 25 mei zijn inwoners uit het stadsdeel en de rest van Amsterdam welkom om dit stadsdeel (beter) te leren kennen in slechts 24 uur. Er worden ruim 50 gratis activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. 

Festivalhart
Bij het festivalhart bij MidWest in De Baarsjes kun je van 10.00 tot 22.00 uur kennismaken met buurtgenoten tijdens de Buurtkantine XL, je kunt je plantencollectie uitbreiden op de Groenmarkt of zwerfvuil prikken tijdens een gezamenlijke wandeling. De avond wordt afgesloten met een muzikaal hoogtepunt van saxofonist Ties Mellema. Bij de informatiestand kun je terecht voor tips en vragen over het 24 uur West programma. 

Voor iedereen in Amsterdam
“24 uur is echt onwijs leuk! Ik woon hier eigenlijk al best wel een tijd, maar ik kom ineens op plekken waar ik nog nooit geweest ben.” Dit is een uitspraak van een bezoeker aan 24 uur Noord. Ook voor bewoners uit de rest van Amsterdam is het leuk om een ander stadsdeel beter te leren kennen. Er zijn activiteiten voor jong en oud. Van een culturele buurtmarkt bij Centrum Kijkduin tot een rondleiding in de Westermoskee Ayasofya, wandel mee met De Gedeelde Geschiedenis wandeling en leer meer over de migratiegeschiedenis en het koloniale verleden in Amsterdam-West. Voor iedereen is iets te beleven!

Duurzaam en groen West
Er is volop aandacht voor duurzame en groene activiteiten. Ontdek onder genot van livemuziek van wat er groeit en bloeit in de Tuin van Jan. Maak samen met Sijben Rosa een kunstwerk voor de buurt. Ontdek de stad van de toekomst bij Transnatural. Of leer wilde kruidenthee maken bij Broedplaats LTS.

24 uur Amsterdam
‘24 uur Amsterdam’ is een initiatief van amsterdam&partners, speciaal voor bewoners, om op een laagdrempelige manier te laten zien wat de verschillende Amsterdamse stadsdelen op cultureel, sportief en culinair gebied te bieden hebben.

Naar het programma:
Bekijk hier het volledige programma: https://www.iamsterdam.com/uit/24uur-amsterdam/west 

DeWestkrant