Speeltuin in Erasmuspark ‘verboden’ voor ouders 

Het bord met de 'gewijzigde' speeltuinregels in het Erasmuspark. (Foto Aline van de Watering)
Hoogstins2024

De speeltuin in het Erasmuspark is ‘verboden voor ouders/verzorgers’. Wel mogen ze volgens een nieuw bord op de houten bankjes zitten. Het lijkt een bord van de gemeente, maar het gaat om een ludieke actie van buurtbewoner en moeder Aline van de Watering. “Een geintje met een seintje”, noemt ze het. UPDATE: Het bord is woensdag weggehaald. 

Als trouwe bezoeker van paviljoen Terrasmus ernaast viel het haar op dat kinderen vaak spelen ‘met behulp van hun ouders of verzorgers’. Terwijl het juist goed is voor kinderen om te spelen zonder dat die er zich steeds mee bemoeien, aldus Aline. 

“In de praktijk zijn ouders en verzorgers in de speeltuin continu bezig om kinderen te vormen naar onzinnige concepten als ‘samen spelen, samen delen’. Maar er is niemand die begrijpt wat daar eigenlijk mee bedoeld wordt. Ook het principe van leren door vallen en opstaan lijkt een vergeten idee.”

Achterop het bord heeft ze een sticker geplakt met de mededeling dat het gaat om een kunstwerk. Maar de kans is groot dat de gemeente het bord zal verwijderen, zo realiseert Aline zich. Het bord bleek woensdag inderdaad te zijn weggehaald, ook al werd niet duidelijk door wie.