Deel Postjesweg lang dicht voor werk aan betere fiets- en voetpaden

De Postjesweg. De bomen in het midden blijven staan, de bomen langs de fietspaden worden vervangen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het deel van de Postjesweg tussen de Hoofdweg en het Rembrandtpark gaat op de schop. Vanaf 24 april wordt er gewerkt aan betere fiets- en voetpaden. De tegels liggen scheef door de druk van boomwortels. Straks bestaan de fietspaden uit rood asfalt en zijn ze een halve meter breder. 

Automobilisten en fietsers krijgen tot januari 2025 te maken met stremmingen en omleidingen. Woningen, winkels en horeca blijven bereikbaar met loopplanken, zo schrijft stadsdeel West aan bewoners en bedrijven in de buurt. 

Vanaf 27 mei tot en met januari 2025 is er geen autoverkeer mogelijk op de Postjesweg tussen de Hoofdweg en de Staalmeesterslaan. Al vanaf 24 april is het niet meer mogelijk om vanaf de Orteliusstraat en de Van Spilbergenstraat naar de Postjesweg te rijden. De Van Spilbergenstraat wordt opengesteld in beide richtingen voor bestemmingsverkeer. De bushalte op de Postjesweg wordt tijdelijk verplaatst. 

Ruimere bushalte
Naast het onderhoud aan van de voet- en fietspaden wordt een deel van het kruispunt en de parkeervakken vernieuwd. Het wegdek, waterleidingen, gasleidingen en elektra worden vervangen. De bushalte wordt ruimer van opzet en verhoogd met het oog op mensen met een fysieke beperking. 

Bomen moeten vervangen
Langs het fietspad worden 22 bomen vervangen door nieuwe, grotere bomen. De bomen die er nu staan, doen het volgens de gemeente niet goed omdat er te weinig groeiruimte is. Ook gaan er door de werkzaamheden te veel wortels verloren, zo stelt de gemeente. 

Het fietspad met tegels bestaat straks uit asfalt en wordt een halve meter breder, aldus de gemeente. (Foto Richard Mooyman)