Voor de ‘croissant der croissants’ ga je naar Pink’s Bakery

(foto: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Opstartproblemen? Begin je werkdag met een ontbijtje van Pink’s Bakery aan de Postjesweg. Hier verkopen ze afhaalkoffie en amandelcroissants. Volgens Patricia staat deze croissant garant voor ‘genot in het kwadraat’.

Hoewel ik als freelance tekstschrijver gewend ben om thuis te werken, ben ik er inmiddels wel klaar mee. Best verwend, eigenlijk. We zijn namelijk maar met z’n tweeën en zitten niet eens op elkaars lip: hij zit beneden, ik zit boven. Het is gewoon zo dat ik nu pas heb ontdekt wat mijn vriend de hele dag doet. Als een soort John de Manager rolt hij van het ene telefoongesprek in het andere. Hoewel hij vrij hard blijkt te kunnen praten, kan ik niet horen waar hij het over heeft. Wat ik wél weet: hij lult maar dóór. Delegeren, sparren, adviseren – of zo. Maar iets op papier zetten, ho maar. Stiekem erger ik me eraan. Misschien omdat ik zelf niets op iemand kan afschuiven? Of omdat hij soms te corporaal klinkt?

Genot in het kwadraat
Om mijn chagrijn van me af te schudden en me op te laden voor wéér een gezamenlijke werkdag thuis, zit er maar één ding op: op naar Pink’s Bakery aan de Postjesweg voor afhaalkoffie en amandelcroissants! Een beetje wanna-be Parisienne weet dat le croissant aux amandes de croissant der croissants is. Fluffy deegknapperige amandelen en poedersuiker bovenop en een flinke dot amandelspijs vanbinnen. Ogen dicht en happen maar. Genot in het kwadraat, Mesdames et Messieurs.

Bloedmooie roomsoezen
Voorheen ging ik ervoor naar Simon Meijssen in Zuid, maar dat is verleden tijd. Bij Pink’s lijken de amandelcroissants altijd net vers uit de oven te komen. Daarnaast zijn ze steengoed en harstikke betaalbaar (1,50 euro per stuk). De levendige sfeer en de vriendelijkheid van het personeel zijn ook vette bonussen. Wél is het moeilijk om niet met tassen vol lekkers thuis te komen. Bloedmooie soezen met room of slagroom, prachtige aardbeientartelettes, verrukkelijke appeltaarten en kokos-brioches zijn brokken verleiding van hier tot Tokio. Volendammer Jaap Molenaar en zijn vrouw Suwanna hebben een prachtzaak neergezet, waar je vanaf acht uur al terechtkunt. Ik kom er altijd superblij vandaan. John de Manager ook: “Erg lekker, die amandelcroissant.” Poedersuiker aan zijn neus, kruimels op z’n jas. Té lief, deze gast. Voortaan zeur ik niet meer over zijn gebral.
 

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter

DeWestkrant