Buiten trainen mag weer in de parken

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De gemeente heeft sinds vorige week alle fitness-apparaten vrijgegeven. Amsterdammers maken -zoals te zien is op deze foto- hier inmiddels weer grif gebruik van. Sinds 25 maart had de gemeente alle fitnessapparaten afgezet met linten of dranghekken omdat het op die apparaten onmogelijk was om ‘op afstand’ te sporten.
Op 29 april heeft de gemeente de noodverordening aangepast, waardoor er weer op de apparaten getraind mag worden. Voetballen op Cruyff Courts en bezoek aan kinderboerderijen is hierdoor ook weer toegestaan. Volgens de gemeente mag dit allemaal mits de sociale afstand van 1,5 meter in acht wordt genomen.
Het was overigens vandaag erg druk met sporters in het Rembrandtpark. Her en der in het park zijn sportende duo’s en groepjes te zien die al dan niet met hulp van gewichten, matjes en elastieken een fitnessprogramma afwerken. Sportscholen zijn dicht sinds het afkondigen van de lockdown.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter

DeWestkrant