De nieuwste huiskamer van de Postjesweg

Vanaut. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

De Postjesweg is zichzelf opnieuw aan het uitvinden. Ga op onderzoek uit en neem Vanaut als uitvalsbasis!

We schreven er al eerder over: de Postjesweg zit in de lift. Deze week ging een kersverse bakker open: Pink’s Bakery. Daarnaast zit In the Mirror, een nieuwe kledingzaak waar de geur van marshmallows door de lucht zweeft. De Wynboer met z’n betaalbare wijnen zit sinds een paar maanden op nummer 85 en is ook al zo’n leukerdje. Nog even wachten en dan gaat Kunst en Quiche open. Hoe tof klinkt dat?

Naam
Om je route in deze straat uit te stippelen kun je je natuurlijk verschransen in Bartack, maar het is minstens zo leuk om een andere huiskamer away from home te proberen: Vanaut. De naam zegt alles over de instelling van de eigenaren: lekker relaxed. Achter de naam zit nu eens geen complex staaltje van storytelling, de naam betekent namelijk he-le-maal niks. De Bokazini’s hebben het woord zelf bedacht en vinden het gewoon lekker klinken.

Geen gedoe
Hun motto, ‘als het gezellig is, is het Vanaut-waardig’, resulteerde in lekker losse zaak, die niet in één hokje is te stoppen. Het is een koffiebar, lunchzaak, kledingwinkel, interieur- en cosmeticashop. Ook kun je er een fiets huren en een potje flexwerken. De wifi-code is ‘espresso’. “Allemaal in kleine letters. Geen cijfers of rare tekens. Gewoon lekker simpel, geen gedoe”, aldus de eigenaar.

Kardashian
Die ontspannen houding slaat aan bij het publiek. Rond 2 uur zit het vol. Een buurman komt langs om te praten over Ajax, een buurvrouw bestelt warme chocolademelk voor haar dochtertje. De kleine glundert als ze extra veel slagroom krijgt. Aan de leestafel praten vriendinnen over het aankomende huwelijk van een van hen. De bruid to be gaat op huwelijksreis naar Mauritius. Ik moet me inhouden om geen tip te geven: La Maison d‘Été in Poste Lafayette. Achterin zit een vrouw op hoge en verontwaardigde toon te babbelen. Néé, dan is het stel op de rode fauteuils een stuk relaxter: zij zou er eentje van Kardashians kunnen zijn, hij zou bij de Jeugd van Tegenwoordig passen. Zij keuren elkaars tosti’s en knikken.

De Hulk
Ik aap ze een beetje na en bestel een tosti met zalm, roomkaas en bieslook (5,50 euro), hoewel een plak bananenbrood er ook wel in was gegaan, een kokos-dadelreep, een Marokkaanse pannenkoek met honing of een van de bowls. De Hulk, bijvoorbeeld, hoe zou die smaken? Biologische yoghurt, spirulina, fruit, hempseed, kokos, rauwe cacao en havermout. Vast nóg beter met een ‘Marokkaantje’ erbij, een sterke kleine cappucino.
https://vanaut.nl