De Postjesweg zit in de lift

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

De Postjesweg stelde als winkelstraat de afgelopen jaren niet echt veel voor. Maar daar komt verandering in. Het aangezicht van de straat wordt vernieuwd, doordat de panden nieuwe puien krijgen. En er zijn allerlei nieuwe winkels, waarmee de straat weer meer allure krijgt.

Aan de overkant van Albert Heijn en Aldi zijn vorige maand ook twee nieuwe hippe winkeltjes geopend. Het ene is Studio Sabine Staartjes, eclectisch mode-ontwerpster. Ze maakt kleurige hippe kleding met een knipoog naar de jaren tachtig en negentig. Ze is bekend en geliefd bij diverse ‘influencers’. Een paar panden verderop opende Otis en de Wolf, met nieuwe en tweedehands kinderkleding.

Van de zomer kwam er bijvoorbeeld een nieuw filiaal van de Aldi in de straat, waarvoor de lampenwinkel Crystolight plaats maakte. Maar niet alleen de grootwinkelbedrijven weten de straat weer te vinden. Ook kwamen er een wijnwinkel en eerder een filiaal van Tabak’s delicatessen.

En een straat in de lift is niet compleet zonder koffietentjes. Op de hoek met de Admiralengracht zit natuurlijk al een tijdje een Coffee Company. De allernieuwste aanwinst op dat gebied is Vanaut. Dat is behalve koffietent ook een zzp’ers-werkplek, annex taartenwinkel, annex fietsenverhuur.

DeWestkrant