2e Things I Like… open in Constantijn Huygensstraat

(foto: Lauren Booster)
Hoogstins2024

Hey you, welcome to a heaven for the picky people, staat er op de etalage van de nieuwste Things I Like Things I Love in de Eerste Constantijn Huygensstraat. Afgelopen vrijdag opende die haar deuren en is hiermee de tweede in Amsterdam-West.

Net voor de opening, om 12 uur ’s middags, is iedereen er nog druk in de weer, want de winkel gaat officieel om 1 uur open. De laatste foto’s worden opgehangen, een paar dozen worden uitgepakt en er wordt schoongemaakt. De winkel heeft een chique uitstraling door de lichte vloer en muren, ruime paskamers, donkere meubels en handgemaakte, stalen rekken. Leuk weetje: alles in deze winkel is ontworpen door Petra Verwaal en Sanne Overmaat, eigenaressen van Things I Like Things I Love.

(foto Lauren Booster)

Ook het duo zelf is bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Hoe ze zich op het moment voelen? “Ik voel een tikje adrenaline, want het is nog redelijk een rommeltje”, zegt Petra. “Maar dat gaat wel goed komen, want het is de vierde winkel die we openen. Dus we zijn niet zo zenuwachtig als dat we waren bij het openen van de eerste.”

Things I Like Things I Love opende vijf jaar geleden het eerste filiaal in de Jan Evertsenstraat. Nu is de keten drie filialen en een webshop rijker. Petra en Sanne openen tijdelijke pop-up stores en het eigen kledingmerk – dat ze sinds november vorig jaar hebben – is in verschillende winkeltjes door het hele land te verkrijgen. Kortom: het gaat goed met Things I Like Things I Love. Maar waarom een tweede filiaal in West?

 

foto: Lauren Booster

Ten eerste vinden Petra en Sanne het heel leuk dat vaste klanten uit West nu kunnen kiezen tussen twee winkels, maar er zit meer achter: ‘Onze filosofie is dat je binnen de Ring in een kwartier fietsen een Things I Like Things I Love winkel hebt,’ zegt Petra. “Vanaf hier is de Jan Evertsen-store 14 minuten fietsen en de Ceintuurbaan is ook 14 minuten fietsen.” Ook zijn er plannen om deze zomer een winkel in Oost te openen. “Maar dan stoppen we er wel mee, hoor. Misschien gaan we nog naar Noord, als het daar zich nog verder ontwikkelt.”

Het filiaal in de Eerste Constantijn Huygensstraat biedt iets extra’s. Zo verkoopt het een uitgebreide collectie van de verzorgingsproducten van Meraki, hebben ze een tuintje waar meubels en accessoires voor buiten verkocht worden. En vriendjes zijn ook welkom, omdat hier een ruimer assortiment aan mannenkleding wordt aangeboden. En worden exclusievere merken verkocht, zoals MbyM. “Soms kopen we in bij merken, maar laten we de duurdere en bijzondere dingen hangen,” zegt Petra. “Voor deze winkel kopen wij dit soort items wel in. Van Obey hebben we bijvoorbeeld ook een exclusieve collectie.”

Eerste Constantijn Huygensstraat 25-27

 

DeWestkrant