Topstukken voor kleine prijsjes op de Kloffiemarkt

(foto: Kloffiemarkt)
Hoogstins2024

Geen H&M’etjes en spullen van Zara. De Kloffiemarkt heeft tweedehands kleding van mooie kwaliteit, voor mooie prijzen. Zaterdag is de vijfde editie in De Hallen.

Initiatiefnemer Debbie Yard heeft de markt opgezet uit eigen behoefte. ‘’Bij de IJHallen bijvoorbeeld kun je niet gaan staan met dure merken als Acne, mensen betalen daar niet voor,’’ zegt Debbie. Daarom trekt zij de vergelijking met de tweedehandsmarkt in Noord liever niet. ‘’Ik wil ze niet naar beneden halen, maar je moet dit ook niet zien als een standaard rommelmarkt: wij verkopen uitsluitend kleding.’’

De prijzen liggen tussen de 10 en 200 euro. Voor 200 euro heb je bijvoorbeeld een jas van Isabel Marant en voor 25 een shirt van Acne.

Tussen half 10 en kwart voor 11 hebben de verkopers de tijd om hun kledingrekken op te maken. De Kloffiemarkt zorgt ervoor dat de rekken al klaarstaan en iedereen wordt voorzien van dezelfde tasjes. ‘’Wij willen hiermee bereiken dat alles samenkomt, dat er een eenheid wordt gecreëerd”, zegt Debbie. Vanaf deze editie zijn er ook tafels beschikbaar om kleding op te verkopen.

Dat het geen standaard rommelmarkt is, is zeker: H&M’ etjes en kleding van Primark zul je er niet vinden. De verkopers hebben in een e-mail uitgelegd gekregen wat wel en wat ze niet mogen verkopen. Ook vraagt de organisatie welke merken verkopers denken te gaan verkopen, en wat hun kledingstijl is. Hierdoor voorkomt de markt dat er teveel van dezelfde kleding wordt verkocht. En heren opgelet: er wordt rekening gehouden met de man/vrouw ratio, dus zij kunnen er zeker ook terecht.

Voorgaande edities kreeg Debbie veel vragen of ze ook kinderkleding gaan verkopen. ‘’We zijn momenteel bezig met het organiseren van een markt met uitsluitend baby- en kinderkleding”, zegt de organisator. Ook hier zullen dan weer mooie merken liggen voor een eerlijke prijs.