Inkopen voor half geld bij Gekke Gerrit

Hoogstins2024

Boodschappen doen voor half geld? Het kan bij Gekke Gerrit in de Spaarndammerstraat. De winkel met dumpprijzen opent vrijdag de deuren in een pand naast de Spar.

Vanuit Amsterdam-West wil Gekke Gerrit elders in de stad 8 tot 10 winkels gaan opzetten. In de hele Randstad kunnen het er 30 tot 35 worden, aldus ondernemer Wouter Vaartjes. Volgens hem is er een gat in de markt ontstaan omdat Aldi en Lidl gemiddeld duurder zijn geworden.

image

Dumpsupermarkt is Gekke Gerrit wel genoemd, maar Vaartjes -die een C1000 runt in Wageningen- hoort die term liever niet, zegt hij donderdag in de winkel, waar werklieden nog druk in de weer zijn. Nieuw personeel krijgt instructies bij de broodbakmachine, want Gekke Gerrit verkoopt ook vers brood.

image

’’Dump klinkt naar afgekeurde rotzooi. Onzin, het gaat om topproducten waar niks mis mee is. Ze zijn wel dertig tot vijftig procent goedkoper dan elders. Nee, ze zijn niet over tijd. Het gaat om partijen die we opkopen. We streven ernaar om alleen A-merken in de winkel te hebben.’’

image

Gekke Gerrit beschouwt zichzelf niet als een echte supermarkt. ’’We hebben een beperkt assortiment van 300 tot 400 artikelen.’’ Een beetje korting vindt Vaartjes niet interessant. ’’We doen niet aan een dubbeltje goedkoper. We bieden alleen artikelen aan als we een spectaculaire korting kunnen geven.”

image

Vaartjes ziet Gekke Gerrit als een soort Action, maar dan voor levensmiddelen. Hij wil gaan samenwerken met Action, door bijvoorbeeld nieuwe panden te gaan delen. Er lopen opties voor panden elders in de stad, maar Vaartjes wil eerst aankijken hoe de winkel in de Spaarndammerstraat het gaat doen.

De voortekenen zijn goed. Buurtbewoners staan al nieuwsgierig voor de deur, terwijl Gekke Gerrit nog niet open is. Studenten, maar ook ouderen. Volgens Vaartjes is er grote behoefte aan een winkel die echt goedkoop is. Het kan zijn dat er in West meer filialen komen, zegt hij.

Wat kost het?

Een fles Coca Cola (1,5 liter) kost 99 eurocent. Voor acht schnitzels betaal je 2,99 euro. Een pond druiven kost 79 eurocent. Een wit stokbrood komt op 89 cent. Vers, lekker en bijna geheel biologisch, aldus de ondernemer. Gekke Gerrit biedt geen volledig supermarktassortiment, maar voor de dagelijkse boodschappen kom je een heel eind. De Westkrant ziet in de winkel onder meer vlees, kaas, brood, diepvrieswaren, wijn, bier, shampoo, tandpasta, koekjes en snacks.