’Maak spoortunnel vrijplaats voor kunstenaars’

De spoortunnel in het Westerpark. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Geef ruimte aan streetart in de spoortunnel bij de kinderboerderij in het Westerpark. Dit voorstel kreeg afgelopen maand de meeste steun op de website Stem van West. De bestuurscommissie West bespreekt dinsdag de haalbaarheid van het plan.

Volgens initiatiefnemer Rogier Righart heeft Amsterdam-West geen enkele muur waar beeldend kunstenaars iets moois kunnen maken. Hij kwam naar eigen zeggen op het idee in Milaan, waar honderd muren aan kunstenaars ter beschikking zijn gesteld.

Het tunneltje in het Westerpark is geschikt als vrijplaats voor kunstenaars, zo stelt Righart. Er zijn volgens hem geen omwonenden die bezwaar kunnen maken tegen het idee, en er hoeft bijna niets te worden geïnvesteerd. Hij wil in gesprek met het stadsdeel om de mogelijkheden te bespreken.

Zijn idee kreeg ruim driehonderd stemmen. In de illustratie bij zijn voorstel zijn de wanden aan beide kanten van het tunneltje beschilderd. De boomstronken aan één kant die de ecologische verbindingszone tussen beide delen van het park vormen, zijn op de afbeelding echter niet terug te vinden.

DeWestkrant