Buurtboerderij Ons Genoegen viert jubileumfeest

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Koffie kost slechts 1 euro. Je kunt er pannenkoeken eten en genieten van de tuin. Buurtboerderij Ons Genoegen in Westerpark is een oase in de stad. Op vrijdag 10 januari wordt gevierd dat de Buurtboerderij tien jaar wordt beheerd door De Regenboog Groep als sociale horecafirma.

De Buurtboerderij wordt onder professionele begeleiding grotendeels gerund door vrijwilligers en cliënten, waarvan de meesten met een psychologische uitdaging. Hier vinden zij structuur, sociale contacten en waardering, zo stelt De Regenboog Groep. Er zijn geregeld muziekoptredens, exposities en filmvertoningen.

De voormalige boerderij aan de Spaarndammerdijk stamt uit 1880. Ons Genoegen stond enige tijd leeg, waarbij vloeren waren gesloopt en gaten in het dak gemaakt om krakers te weren. De unieke boerderij kon door inspanningen van activisten en andere buurtbewoners toch worden behouden.

De Regenboog Groep wil het jubileum op 10 januari van 15 tot 19 uur vieren met (voormalige) vrijwilligers en andere betrokkenen, bezoekers en buurtbewoners. Gratis entreekaarten kunnen worden besteld via Facebook

DeWestkrant