Nieuwe start tennisvereniging ATC Sloterplas bij Sloterdijk

De gloednieuwe gravelbanen van ATC Sloterplas op sportpark Spieringhorn. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De leden van ATC Sloterplas kunnen eindelijk weer tennissen. Na twee jaar zonder banen en behuizing opent binnenkort de nieuwe locatie op Sportpark Spieringhorn. De vereniging heeft daar ook ruimte voor nieuwe leden. 

ATC moest in 2021 na zestig jaar wijken op de oude plek bij de Sloterplas. Dit na een conflict met de verhuurder van het park en de gemeente, die het gebied aanwees voor woningbouw. ATC vreesde voor het voortbestaan, maar putte hoop uit een toezegging van de gemeente over vervangende banen.

Houten clubhuis
De tennisvereniging kan verder op zes gloednieuwe gravelbanen in de buurt van station Sloterdijk. Werklieden zijn bezig met de laatste werkzaamheden. De leden hebben de afgelopen tijd eigenhandig een houten clubhuis gebouwd, dat ook nog niet helemaal klaar is.

Open dag
Op 22 april houdt ATC op sportpark Spieringhorn een open dag, waarop de vereniging veel belangstellenden en ook nieuwe leden hoopt te verwelkomen. Het moet het begin worden van een nieuwe episode voor de tennisvereniging. 

Niet eenvoudig
“Het is niet eenvoudig geweest om na twee jaar afwezigheid de club weer tot leven te wekken”, zo stelt penningmeester Arnoud van Dalen. “Dankzij betrokken leden die bijvoorbeeld uit heel Amsterdam gratis spullen verzamelen, weet ik zeker dat we binnen de kortste keren weer een bloeiende vereniging zijn.”

Bijna klaar: het houten clubhuis dat door leden zelf is gebouwd. (Foto Richard Mooyman)