Nieuwe tennisbanen in Bos en Lommer: werkzaamheden begonnen

Op dit oude korfbalveld komen vijf tennisbanen. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het heeft lang geduurd, maar nu gaat het echt gebeuren: Sportpark Multatuli in Bos en Lommer krijgt vijf tennisbanen. De eerste werkzaamheden op een oud korfbalveld zijn begonnen. De initiatiefnemers van de nieuwe club Tennis in West hopen in maart 2024 de deuren te openen.

Een groep tennisliefhebbers trok ruim vijf jaar geleden aan de bel over het gebrek aan tennisbanen in het westelijk deel van de stad. Het streven was om voor inwoners van onder meer Bos en Lommer, Houthaven, Westerpark, Sloterdijk en Nieuw-West op loop- of fietsafstand een plek te realiseren waar zij kunnen tennissen.

De wens vond gehoor bij de gemeente en Sportpark Multatuli kwam in beeld als plek. Tennis in West heeft nu 490 leden die vooruitkijken naar de opening van de nieuwe tennisbanen, zo meldt de club op Facebook. Belangstellenden wordt gevraagd om niet te lang te wachten met hun aanmelding omdat de club al bijna vol zit.

Op Sportpark Spieringhorn bij Sloterdijk openden eerder dit jaar al zes nieuwe tennisbanen voor de leden van ATC Sloterplas, die wegmoeten van hun oude plek aan de Sloterplas. Dit vanwege een conflict met de verhuurder en woningbouwplannen van de gemeente.

DeWestkrant