Na 60 jaar dreigt einde voor tennisvereniging ATC Sloterplas 

Foto Richard Mooyman
Hoogstins2024

Tennisvereniging ATC Sloterplas vreest voor het voortbestaan. De vereniging dreigt na zestig jaar spelen op het tennispark bij de Sloterplas dakloos te worden. 

De gemeente wil over een aantal jaren woningen bouwen op het tennispark. ATC Sloterplas stelt dat de eigenaar vooruitlopend op die plannen de huurovereenkomst met de vereniging niet meer wil verlengen. 

Het gevolg is dat de club met een kleine duizend leden per 1 april op straat staat, zo meldt ATC Sloterplas in een persbericht. De tennisvereniging laat weten diep teleurgesteld te zijn ‘over de wijze waarop de gemeente de vereniging in de kou laat staan.’

Bestuurslid Frans Huijzendveld: “Dit betekent niet alleen de nekslag voor het bruisende tennisverenigingsleven in Nieuw-West, maar ook een aderlating voor de tenniscompetitiespelers in de hele regio. Het bestuur en de leden zijn verbijsterd dat dit verenigingsleven zonder slag of stoot ten prooi valt aan vastgoed en commercie.”

Voor ATC Sloterplas gloort er sinds maandag weer wat hoop. In een reactie aan NH Nieuws heeft sportwethouder Simone Kukenheim laten weten de club te willen helpen. Het gaat dan om voorstellen voor alternatieve locaties. Ook hoopt zij dat ATC Sloterplas en de eigenaar van het sportpark het alsnog eens worden.

DeWestkrant