Rechtswinkel Amsterdam: gratis juridisch advies

Het pand van de Rechtswinkel in de J.P. Heijestraat. (Foto Rechtswinkel Amsterdam)
Hoogstins2024

De Rechtswinkel Amsterdam is een vrijwilligersorganisatie waarbinnen rechtenstudenten zich inspannen om werknemers, huurders, consumenten en andere rechtzoekenden te adviseren.

Voor complexe zaken is het ook mogelijk een videogesprek in te plannen, waarna we begeleiding kunnen geven bij bijvoorbeeld het schrijven van een brief of het voeren van onderhandelingen. Indien het tot een procedure komt, gaan wij ook mee naar de kantonrechter. De studenten worden begeleid door advocaten en andere professionals uit het juridisch werkveld. Daarnaast worden de studenten wekelijks bijgeschoold in de rechtsgebieden waar de Rechtswinkel Amsterdam zich voornamelijk mee bezighoudt: het huurrecht, arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht, contractenrecht en het bestuursrecht. 

Wij vinden het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot juridische hulpverlening en helpen u dan ook graag, geheel gratis!

Afhankelijk van de coronamaatregelen geven wij telefonisch advies, via een chatbox of via Zoom. Ga naar onze website om te zien hoe en wanneer u ons kunt bereiken. www.rechtswinkelamsterdam.nl

Foto Rechtswinkel Amsterdam
DeWestkrant