Houthavens Social Club: borrel voor buurtbewoners en bedrijven

Hoogstins2024

De voormalige houtloods DB55 stelt de deuren open voor bewoners en bedrijven uit Houthaven en omgeving. Op donderdag 2 november is er vanaf 17.00 uur de derde editie van de Houthavens Social Club aan de Danzigerkade 55.

DB55 wil graag een brug slaan tussen buurtbewoners en bedrijven. In de omgeving zijn veel nieuwe woningen gekomen en ook zijn er veel bedrijven neergestreken. Maar iedereen is druk en onderling is er weinig contact, aldus Robert Blaauboer van initiatiefnemer D/DOCK, de architectuur- en designstudio die werkt vanuit DB55.

Onder het genot van een hapje en drankje kunnen buurtbewoners, ondernemers en werknemers op de Houthavens Social Club laagdrempelig met elkaar in contact komen, aldus Blaauboer. Deze borrels worden elke maand georganiseerd met de bedoeling om de sociale cohesie in het gebied te versterken. 

De stoere houtloods uit 1955 is enkele jaren terug getransformeerd in een ruimte met flexibele functies. Het is een kantoor, maar wordt ook gebruikt voor yoga- en sportlessen, een pop-up restaurant, opleidingen, repetities en events. Meer over DB55 op Instagram.

UPDATE
Door het slechte weer is de Houthavens Social Club van 2 november niet doorgegaan. De borrel is verschoven naar donderdag 7 december.