Veel medeleven na brand in café Oslo

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Café Oslo waar vorige week een brand woedde, is weliswaar in nét Zuid maar voelt als West. Het is dat de ingang aan de Sloterkade ligt, maar in feite ligt het praktisch aan het Surinameplein. En eigenaar Bilal Aznou is ook eigenaar van Café Zürich op het Mercatorplein.

Gelukkig bleef iedereen ongedeerd, maar de buren van het café moesten wel hun huizen uit. Nu, bijna een week later, is nog steeds te zien hoe groot de schade is. Wie vanaf de Baarsjesweg het café nadert, ruikt de brandlucht. Ramen zijn dichtgespijkerd, bouwhekken staan om het pand heen.

Eigenaar Bilal doet op Facebook zijn persoonlijke verhaal over wat hij meemaakte en voelde vanaf het moment dat hij vernam dat er brand was uitgebroken in zijn zaak. Heel veel bekenden wensen hem sterkte met de wederopbouw. In het begin dacht hij dat het allemaal wel meeviel. “We kijken vanaf de brug naar een situatie wat eigenlijk op dat moment niet echt veel voorstelt. Een beetje rook maar nergens vuur te bekennen. Iedereen, inclusief onze lieve poes Solo is dan al buiten.”

Maar dan komt het besef dat de schade veel groter is dan gedacht. “Op een bepaald moment liep ik met m’n compagnon Rogier van ‘t Slot naar de overkant en beseften we samen dat dit wel groter en heftiger is dan dat iedereen zich een paar uur daarvoor voor mogelijk had gehouden.”

Lees hier het complete verhaal van Bilal op Facebook.