Italia meets Asia in Westerpark bij Dining 27

Van links naar rechts: Luigi Barban, Thi Anh Le en Daniel Tsui
Hoogstins2024

Alweer een Italiaanse zaak in Westerpark? Ja, maar deze nieuwkomer serveert ook Indonesische en Vietnamese gerechten.


Luigi Barban is alles wat ik van een Italiaan verwacht. Hij is charmant, levenslustig, een beetje ijdel en houdt van mooie vrouwen en goed eten. Ik ontmoette hem toen ik in 2015 over de Prinsengracht liep; bij de geur van gebakken knoflook en rozemarijn – van de aardappels uit de oven, zo bleek later – liep ik mijn neus achterna en belandde ik bij zijn zaak Ciao Bella. Ik scoorde er de lekkerste polpette ever, gehaktballetjes in tomatensaus, kwijlde bij de limoentaart en vitello tonnato, kalfsvlees met tonijnmayonaise.

Sinds 14 oktober heeft Luigi ook een zaak in West, in de Groen van Prinstererstraat 27: Dining 27. “Vanuit hier kan ik klanten in de andere kant van Amsterdam bedienen: de Jordaan en Westerpark, inclusief de Spaarndammerbuurt en de Houthavens.”

Vanaf 23 oktober kun je er een Italiaanse maaltijd ophalen of laten bezorgen. Later dit jaar zijn er ook Indonesische en Vietnamese maaltijden beschikbaar. Iets te vieren? Je kunt er nu al terecht voor private dining (max 25 personen). Binnenkort kun je ook een plaats reserveren voor Italiaanse, Indonesische en Vietnamese shared tables. De data komen op FB. Reken op circa 35 euro per persoon voor een meergangendiner/rijsttafel, inclusief een aperitief en glas wijn.

Om te zorgen dat de Aziatische gerechten ook optimaal smaken, werkt Luigi samen met Daniel Tsui en Thi Anh Le. Daniel is eigenaar van Rice & Spice, een gelouterde Indonesische zaak die in de Utrechtsestraat zat. De energieke Thi Anh combineert haar werk op de banqueting-afdeling van het Amstel Hotel met haar activiteiten voor Dining 27. Ze kookt al jarenlang voor feestjes van familie en vrienden en kan niet wachten om tout Amsterdam kennis te laten maken met het eten waarmee ze opgroeide in Can Tho, de belangrijkste stad van de Mekong-delta. “Als kind at ik al alles. Ik deed dat heel langzaam omdat ik goed wilde proeven; welke ingrediënten zaten erin? In onze gerechten komen altijd vijf elementen terug – zout, zuur, zoet, pittig en bitter – die volledig in balans moeten zijn. De Vietnamese keuken is heel gezond. We gebruiken veel verse kruiden en groenten.”

Op de openingsborrel hapte ik in mijn lievelingsloempia’s: rijstvellen gevuld met kip, kruiden en groente met een zoetzure dip ernaast. Thi Anhs lichtgekruide, zoetige stoofvlees ging er ook minstens zo soepel in. Verder stonden er nog oesters op tafel, vitello tonnato, stukken pizza en arancini (gefrituurde rijstballetjes). Precies zo goed als ik had verwacht: een man als Luigi tolereert geen bagger. Ik heb 23 oktober alvast in mijn agenda gezet.
https://www.facebook.com/Dining-27-Ciao-Bella-catering-1943964892486373/