Plastic Whale maakt kans op duurzaamheidsprijs

Hoogstins2024

Plastic Whale uit de Spaarndammerbuurt is finalist geworden voor de DAM-prijs 2017 die wordt uitgereikt aan de meest duurzame ondernemer van Amsterdam. Stadsdeelvoorzitter Melanie van der Horst (midden) maakte dit bekend tijdens een verrassingsbezoek aan het duurzame bedrijf.

Plastic Whale vist met hulp van duizenden vrijwilligers plastic uit de grachten. Al 35.000 plastic flessen zijn opgevist. Van het plastic afval zijn inmiddels zeven boten gemaakt.

’’Het is knap om te zien hoe Plastic Whale oplossingen voor een mondiaal probleem als plastic soep concreet en tastbaar maakt door plastic afval uit onze Amsterdamse grachten te vissen en daar boten en binnenkort ook meubels van te maken’’, aldus Van der Horst.

Volgens Van der Horst kennen bewoners van de Spaarndammerbuurt Plastic Whale. ’’Zo worden ze meegenomen in hun inspanningen, terwijl ze ook internationaal actief zijn. Ze zijn een voorbeeld voor velen in West, maar ook voor de rest van Amsterdam.’’

Plastic Whale wint met de stadsdeelprijs €1.500. Ook zijn ze één van de zeven genomineerden geworden voor de stadsbrede DAM-prijs. Eind november kiezen jury en publiek de winnaar voor 2017, die de stedelijke prijs van €4.000 ontvangt.

DeWestkrant