Otto Volante: veelbelovende nieuwkomer op Overtoom

(beeld: Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Restaurant Otto Volante op de Overtoom beleefde in maart een ‘geweldige eerste week’, maar moest toen vanwege het coronavirus zijn deuren sluiten. Sinds afgelopen weekend is de zaak terug met een fraai afhaalmenu.

Op de plek aan de Overtoom waar voorheen schnitzelrestaurant Heidi’s zat, ging op 11 maart Otto Volante open. Dit restaurant heeft alles in huis om een hit te worden. De Italiaanse chef in de keuken, Riccardo Rosso, kookte eerder de sterren van de hemel bij Bar Centraal in de Ten Katestraat. Ook met de drank zit het wel snor bij Otto Volante. De natuurwijn in de glazen komt van Winestories, de wijnhandel van Odile van der Weele. Samen met nog twee partners, Paul en Auke van Bar Centraal en natuurwijnbar Glou Glou uit Zuid, werkten Riccardo en Odile het plan voor hun eerste zaak uit.

Enorm genoten
Dat het concept aanslaat, blijkt uit dit Instagram-bericht: “Lieve gasten, we willen jullie enorm bedanken voor de geweldige eerste week. Ondanks alles zaten we lekker vol en hebben we enorm genoten.” Direct daarna lieten ze weten dat ze ‘tot nadere instructies van de overheid hun deuren zullen sluiten’. Na een dagenlange stilte kwamen de ondernemers onlangs met een nieuw bericht. Otto Volante is back!

Genoeg wijn voor erbij
De zaak biedt nu een afhaalmenu, één dag van tevoren te bestellen via hello@ottovolante.nl en whatsapp 06.2274.6667. Pick-up: vrijdag, zaterdag en zondag tussen 17.00 en 19.00 uur. Met deze service wil het team ‘graag laten zien waar ze de afgelopen maanden zo hard voor hebben gewerkt’. Het menu voor twee personen kost 30 euro en is er in een ‘gewone’ en een vegetarische variant. Bovendien is er ‘genoeg wijn te kiezen voor erbij’.

In no time uitverkocht
Het menu van het eerste weekend bestond uit groene asperges en zeewier, rijst met rode bier en shiitake en parelhoen of knolselderij met daslook en kojisaus. Voor toe: miso caramel met peer en chocola. Loopt het water je al in de mond? Je bent niet de enige! Dit menu was dan ook in no time uitverkocht. Zorg dat je volgende week wél op tijd bent. Kwestie van Instagram checken: https://www.instagram.com/otto__volante/

PS Hier vind je een lijst van andere restaurants in West met afhaal- en bezorgmenu’s.

Nu je hier toch bent… willen we je iets vragen. Steeds meer mensen lezen De Westkrant en dat waarderen wij enorm. De Westkrant is gratis, maar journalistiek kost tijd, moeite en geld. Door jouw donatie kunnen wij ons werk blijven doen en iedere dag nieuws brengen uit Amsterdam-West.

Voor minimaal € 5,- kun je ons steunen, en dat is zo gebeurd.

Klik hier om te doneren Word supporter

DeWestkrant