Steun de lokale horeca, haal- of bestel hier je eten

Afhaalbalie bij Boótoe in de Van Limburg Stirumstraat. (Foto Patricia Jacob)

Het sluiten van de horeca is aangekomen als een mokerslag. Maar ondernemers in West en Nieuw-West zitten niet bij de pakken neer en doen er alles aan om hun klanten toch te voeden. Inmiddels zijn er zoveel afhaal-en bezorginitiatieven dat we er nog eens goed voor zijn gaan zitten om de vele opties op een rij te zetten. Help deze lokale horecahelden de crisis door!

Wij van De Westkrant zijn normaalgesproken niet weg te slaan bij de restaurants en cafés in West en Nieuw-West. Uit ervaring weten we dat ze keihard werken om onze buurt nog leuker (en lekkerder) te maken. In het kader van ‘support your local’ publiceren we daarom een lijst met lokale restaurants die nu afhaaleten uitgeven of bezorgen. We vullen deze lijst aan, dus kom hier regelmatig terug!

Belangrijk als je gaat afhalen: houd afstand en eet je maaltijd of snack thuis en niet in de zaak. Horecazaken in West en Nieuw-West die plannen hebben voor een eigen bezorgservice of andere bijzondere manieren om deze moeilijke tijd door te komen: meld je bij ons via mail@dewestkrant.nl Dan kunnen we dit overzicht uitbreiden.

Waardeer je De Westkrant? Met een donatie zorg je ervoor dat we nieuws kunnen brengen uit West. Met hart voor de buurt, juist nu. Kijk hier: Ik steun De Westkrant

DE BAARSJES

Bar Baarsch (en Visbar Beet), Jan Evertsenstraat
Visbar Beet in Oost en Bar Baarsch stellen maaltijdboxen samen voor iedereen die geen zin heeft in supermarktbezoek of de deur niet uit kan. Deze worden bezorgd binnen de ring en contactloos afgerekend, of je kunt de boxen afhalen bij de restaurants zelf. In de box vind je ingrediënten en recepten van de chefs van de restaurants. Je moet dus zelf wel nog even een pannetje op het fornuis zetten. Check voor details de Facebook-pagina van Bar Baarsch.

Bar Kauffmann, Reinier Claeszenstraat
Deze bar brengt zijn rijkelijk belegde pita’s met falafel en mango of ratatouille bij je thuis. Chocolate fudge pie erbij? Of toch maar dat dadel-vijgenkoekje met ijs? Ophalen is ook een optie staat hier.

Buurman De With, Witte de Withstraat
Bij iedere afhaalbestelling, krijg je een biertje cadeau. Een kwestie van bellen tussen 17.30 en 21.00 uur op nummer 020.262.3883. Lees hier hoe de pizza’s en andere Italiaanse lekkernijen smaken.

Café Goldmund, Postjesweg
Tot voor kort kon je hier ’s avonds kiezen uit ‘verrassende mix van vis- en vleesgerechten plus veganistische opties’. Maar voorlopig verkoopt Goldmund wijnen van de Wijnkameel voor een prikkie. Je kun afhalen tussen 12.00 en 19.00 uur. Een doos nodig? Prima,die wordt bezorgd. “Grote bestellingen willen we best wel verder voor rijden. Bel of mail even om te overleggen.” Kijk hier voor het aanbod.

De Huiskamer van Rembrandt, Orteliuskade

De eigenares heeft ‘na enige overweging’ besloten om dit weekend ‘voor heel even op heel kleine schaal open te gaan voor afhaal’. Hoe, wat en wanneer komt hier te staan.

Faam, Reinier Claeszenstraat
Kun je niet zonder de pizza’s van deze zaak? Relax: op vrijdag, zaterdag en zondag kun je ze tussen 17.00 en 21.00 uur bestellen en afhalen. Voor meer info check hier.

Genki café sushi en noodle bar, Mercatorplein
Effe aanschuiven is er tijdelijk niet meer bij, maar afhalen en laten bezorgen kan nog wél. Dit is het aanbod.

Meneer van Loon, Curaçaostraat
De eigenaren van deze zaak met ‘eten zonder poespas‘ en de lekkerste appeltaart van de stad gaan maaltijden bezorgen in De Baarsjes, Oud-West en Oud-Zuid. Ook kan er aan de deur worden opgehaald. De kaart is beperkter dan anders, maar je kunt onder meer een culinaire gehaktbal met romige kalfsjus en boursin plus friet krijgen. Kijk hier voor het volledige menu. Er geldt een minimumbedrag van 12 euro per bestelling. Boven de 25 euro betaal je geen bezorgkosten, anders betaal je 2,50 euro per bestelling, Voor 65+’ers is bezorgen gratis en geldt er geen minimumbestelbedrag.

Pom Bar, Cabralstraat
De authentiek Surinaams-Creools gerechten van deze unieke bar kun je woensdag tot en met zaterdag laten bezorgen van 17.00 tot 20.00 uur.

Rotishop Gieta, Balboastraat
Natuurlijk zit Gieta ook nu niet stil. Ze staat niet voor niets in de buurt bekend als ‘de hardst werkende vrouw van De Baarsjes’. Liefhebbers van haar bara’s, roti, nasi en bami kunnen hun bestelling telefonisch doorgegeven en ruim een half uur later ophalen.

Sham, Witte de Withstraat
Syrisch restaurant Sham heeft al een aardige reputatie op het gebied van afhaal en bezorging. Wie trek heeft in Syrisch eten, zoals hummus, bulgursalade en bamia (okra in tomatensaus met lamsvlees) of djaaj mtafaeh (kip in citroen met knoflook in room), kan bij het restaurant zijn maaltijd afhalen. Hier onze recensie.

Sjas, Chasséstraat
“Bij Sjas stroomt liefde door de zaak”, aldus Patricia. Dat dit klopt, bleek onlangs weer: op 17 maart doneerden eigenaren Kelly en Floor het overgebleven eten aan Helen’s Free Food Market en De Regenboog Groep Amsterdam. Helen zet zich in voor gezinnen en Noord en maakt van deze gift voedselpakketten voor hen. De Regenboog vangt op diverse plekken in de stad daklozen op. Sjas is nu dicht, maar wil zodra het kan behalve ontbijt en diner ook lunch gaan aanbieden. Daarvoor kun je nu al cadeaubonnen kopen.

Thai Thai Poppetje, Van Speijkstraat
Patricia at ‘goddelijk’ bij deze ‘not so ordinary Thai bar’. Gelukkig kan ook jij de proef op de som nemen. Eigenares Kora: “We blijven positief. We maken nu leuke cadeaukaarten, Thai Thai Poppetje Gin sets. Op vrijdag, zaterdag en zondag kun je afhalen, van 17.00 tot 20.00 uur. Menu’s worden een dag van tevoren gepost en bestellen kan per telefoon of bericht via social media.”

Uncle Lee, Jan Evertsenstraat (en Van Slingelandtplein, Westerpark)
Geen stress: je kunt de gefrituurde Koreaanse kip van deze ‘oom’ blijven eten, zoals de extreme firechicken. Volgens Patricia is die kip ‘goedkoper dan lsd, maar bereik je er ongeveer hetzelfde effect mee’. Het filiaal in de Jan Eef is tijdelijk dicht, maar de zaak in Westerpark blijft open voor afhaal en bezorging. Bovendien zijn de prijzen van alle menu’s teruggebracht naar 9,95 euro. Hier lees je meer.

Winehouse Somm, Baffinstraat 
Sacha’s zaak staat inmiddels als een huis. Het is de ultieme wijnbar van De Baarsjes en het eten heeft er volgens Patricia ‘sterrenkwaliteit’.  In april bestaat Somm drie jaar en Sacha wil niets liever dan dit vieren met de buurt, ‘wanneer alles weer bij het oude is’. In de tussentijd kun je Sacha een hart onder de riem steken, door cadeaubonnen te kopen. “Als blijk van waardering krijg je van ons, boven op je aankoop bedrag, 10% cadeau.” Lees hier meer.

OUD-WEST

Belleami, Tweede Kostverlorenkade
Volgens Patricia is dit ‘de bistro die álles heeft’. In deze tijd laat de zaak goed zien hoe ze zichzelf zien. “Als ondernemers in de horeca vervullen we een sociale functie.” Ze roepen buurtbewoners op die aan huis zijn gekluisterd of hulp nodig hebben, om hun hulp in te schakelen. “We zijn elke dag van 12.00 – 22.00 uur telefonisch of per mail bereikbaar om u te helpen waar mogelijk, onder meer met boodschappen.” Daarnaast heeft Belleami ook een bezorgservice. Tussen 17.00 en 22.00 uur bezorgen ze een menu van onder meer polderhoen met truffelsoep en chocolade-ganachetaart aan huis, plus speciaalbier, wijn en frisdrank. Check hier de details.

Bosco, Eerste Constantijn Huygensstraat
Het populaire Bosco in de Helmersbuurt levert nu koffie, taart en ander lekkers via een raampje. Afgelopen maandag heeft het team al geoefend met de afhaalservice, waarop meteen buren, vaste gasten en passanten afkwamen. Inmiddels moet het dus helemaal soepel gaan lopen met Bosco-to-Go. Open tussen 9.00 uur ’s ochtends en 19.00 uur ’s avonds.

Branie, Ten Katestraat
Ook dit Aziatisch-fusion restaurant heeft een bezorgservice opgezet. Wie zin heeft in ribbetjes, een Japanse curry of zeebaars, kan vanaf 25 euro een bestelling plaatsen. Vervolgens stappen Nick en Remco op hun scooter op je maaltijd te bezorgen. Het restaurant heeft de kaart aangepast. “Minder opties, maar wel meer op je bord.” Branie is aan het kijken hoe ze de bezorgdiensten online kunnen krijgen. Hier kun je alvast kiezen.

Café Amoi, Kinkerstraat
De crew van tante Uddy maakt steengoede Indonesische gerechten. Momenteel zijn ze dicht, maar je kunt wel alvast cadeaubon kopen voor als ze weer open zijn.

Café Zürich, Mercatorplein
Dit café bundelt tijdelijk de krachten met Oslo Beers in Zuid. Samen hebben zij een afhaal-en bezorgservice opgezet met een menu om van te watertanden: yakitori spiesjes, Thaise viskoekjes, de Zürich kipburger, spareribs.

De Japanner, Bilderdijkstraat
De oprichters van deze stek voor saké, Japans bier en fingerfood onderzoeken nu de mogelijkheden voor afhalen en thuisbezorgen. Volg de ontwikkelingen via de Facebook-pagina.

Meatless District, Bilderdijkstraat
Dit geliefde veganistische restaurant roept op Instagram op tot steun. Klanten kunnen helpen door afhaalgerechten te bestellen of een giftvoucher te kopen voor later. Dat levert Meatless District nu de broodnodige inkomsten op om de coronacrisis te doorstaan. Lunch of diner worden dan uitgesteld tot Meatless District weer de deuren mag openen.

Moeders, Rozengracht
Officieel geen West, maar door de ligging voelt het wel zo. De traditioneel Hollandse gerechten van deze zaak zijn wereldberoemd in Amsterdam. Je kunt je stamppotten, suddervlees, spareribs of hachée afhalen, mits je twintig tot dertig minuten van tevoren bestelt. Aan een bezorgservice wordt gewerkt. Scan hier het menu.

Pho 91, Kinkerstraat
Het kan nog steeds: op kracht komen met een van de Vietnamese noedelsoepen van deze zaak. Een kwestie van laten bezorgen. Dit kun je dan zoal verwachten.

Sababa, Kinkerstraat
Deze zaak brengt Tel Aviv in Oud-West en is open voor afhaal en bezorging. Scoren dus, die salades, pita’s en mezze. Doe dat hier.

Staring at Jacob, Jacob van Lennepkade
Deze uiterst geliefde brunchzaak zal op 30 maart koken voor dakloze ouderen, daarbij werken ze samen met Amsterdamverbindt. Ook belooft ‘Jacob’ ziekenhuispersoneel 50 procent korting te geven op de rekening als het restaurant zijn deuren weer mag openen. In de tussentijd introduceren ze wellicht afhaal en/of bezorgmogelijkheden. Volg hier de ontwikkelingen.

BOS EN LOMMER

Abbey, Admiraal de Ruijterweg
Dit vrij nieuwe restaurant geeft cadeaubonnen uit én heeft een bezorgdienst. Drie soorten broodjes en drie hoofdmaaltijden worden naar je huisadres gebracht. Uiteraard neem je dan ook meteen een van de toetjes mee, zoals merenguetaart of cheesecake. Bekijk hier  de opties. Dit vindt Patricia van het eten. Romantisch deuntje erbij? Check Abbey’s lovesongs op Spotify!

Eetcafé Landlust, Willem de Zwijgerlaan
De prima tajines van Hafid kun je ook nu eten. Alleen moet je ze dan wel afhalen. Welke keuzes je hebt, staat op het menu dat hij via de website en social media deelt.

Het Wilde Westen, Bos en Lommerplantsoen

Het Wilde Westen, het pizza-restaurant in het voormalige Gak-gebouw, deed al sinds het weekend alleen maar take away. Inmiddels kunnen klanten voor een tientje een pizza afhalen bij het restaurant. Voor wie in de zorg werkt, is de tweede pizza gratis. Kijk hier voor meer info over de openingstijden.

Local Hero, Jan van Galenstraat
Voor koffie, smoothies en taartjes kun je binnenlopen in deze zaak van Willem en Aisling. Lunch en diner kun je laten bezorgen. Wat dacht je van een caesar salad met kip of een hotdog met een worst van Brandt & Levi op zuurkool? Meer info vind je hier.

No Man’s Art Gallery & Café, Bos en Lommerweg
Deze ‘zaak als geen andere’ heeft een bezorgservice opgezet via een WhatsAppnummer (+31637550132). App eenvoudig ‘Hoi’ en je krijgt een berichtje met het menu van de dag. Na je bestelling krijg je een Tikkie. Er mag niemand in de zaak komen, dus je krijgt een berichtje wanneer je de bestelling kunt komen halen. Bezorgen doet No Man’s ook. Reken op populaire gerechten uit de keuken van het café, zoals het broodje buikspek, de halloumi salade, de beruchte chocolate chip cookies, de vegan burger en de wentelteefjes. Check de site!

Selma’s, Jan van Galenstraat
Anna bakt hier nog elke dag Zweedse kaneelbroodjes cake en roggebrood. Wil je weten wat je er nog meer kunt ophalen? Mail dan naar info@selmas-food.nl.

Traiterie Ela!, Jan van Galenstraat
Griekse Traiterie Ela! is weer dagelijks open vanaf 12.00 tot 20.00 uur voor het afhalen van maaltijden en Griekse producten. Volgens Patricia koken Ineke en Maria als ‘een tierelier’.

WESTERPARK

Baohuis, Van Limburg Stirumstraat
Baohuis komt naar je toe met gestoomde broodjes met gamba, buikspek of krokante kip, Japanse sateetjes, dim sum en nog meer lekkers uit Azië. Liever zelf even naar buiten? Tuurlijk, afhalen kan ook.  Check hier het menu. Inmiddels heeft Baohuis ook cadeaubonnen uit. Koop je nu zo’n bon, dan krijg je meer waar voor je geld: “Wij verhogen dan de waarde met 20%.”

Bacco, Fannius Scholtenstraat
Deze Italiaan met roots in Milaan en Turijn lanceert binnenkort een afhaal- en bezorgservice. Volg ze via social media.

Bella Storia, Bentinckstraat
‘Het geheim van Westerpark’ is vanaf 23 maart open voor afhaal en bezorging. De details staan hier.

Bistro Bentinck, Bentinckstraat
Deze sympathieke bistro in de Staatsliedenbuurt doet (nog) niet aan afhalen, maar verkoopt wel alvast bonnen voor een lekker avondje dineren als de deuren weer open mogen. Het gaat om een viergangenmaaltijd inclusief wijn voor twee personen voor 100 euro. “Ik ga als dank voor het vertrouwen natuurlijk wel echt uitpakken als de dinerbonnen worden verzilverd”, meldt eigenaresse Heidi.

Boótoe, Van Limburg Stirumplein

Dit restaurant, waarvan de naam verwijst naar ‘bowtu’, het Surinaamse woord voor (kippen)dij, houdt zijn keuken open. Je kunt hun jerk chickenen spicy lime chicken dus afhalen of thuis laten bezorgen. Het menu vind je hier. Het smaakt ongeveer zo. Voor coffee to go kun je er ook terecht.

Café Broer, Frederik Hendrikplantsoen
Deze ‘broer’ heeft nu een snackbar afhaalmenu met frikandellen, burgers en friet. Maar dat is niet het enige. Je kunt er ook vouchers kopen als een voorschot op consumpties in de toekomst. Zo kan het café zijn lopende kosten betalen en kun je je als klant verheugen op een gezellig avondje uit als de coronadreiging voorbij is.

Compartir, Spaarndammerstraat
Compartir, een restaurant in een onmiskenbaar Franse setting met een vleugje oh là là, biedt ook mogelijkheden om thuis ‘de slingers op te hangen’. Floor en haar team bieden drie menu’s rond verschillende thema’s: Relajarse Relax, Para Compartir en Geen Vlees Geen Vis. Check de details hier.

De Buurman, Van Hallstraat
Deze bijzonder geliefde snackbar met waanzinnige zelfgemaakte kroketten is nu alleen open voor takeaway en pick-up. Kijk hier verder.

Fijnkost Westerpark, Van Limburg Stirumplein
Volgens Patricia smaakt bij Fijnkost ‘alles naar meer’. Hoera, dus dat dit restaurant nu ook bij je aan huis komt met gerechten van hun regelmatig wisselende kaart. Denk aan: vegetarische lasagne, bisque van Noordzeekrab, garnalen en langoustine en rillettes van eend. Je kunt Fijnkost ook steunen door een cadeaubon te kopen. “Bij de verzilvering van de bon ontvang je een leuke verrassing als blijk van waardering.” Hier vind je de details van deze acties.

Karaat, Houthavenkade
Karaat Amsterdam in Houthaven meldt dat de bakkerij dagelijks openblijft voor afhalen en bezorgen. Ook de Goldfin sushibar is open voor sushi, maar dan alleen vooraf besteld en bezorgd. Die sushi is volgens Patricia uitstekend. Ze roemt onder meer de ‘zalvende coquilles’.

Lars Amsterdam, Danzigerkade
Volgens Patricia slaan bij Lars in Houthaven ‘je zintuigen op hol van geluk’. Het is dus goed nieuws dat dit sterwaardige restaurant inmiddels ook een afhaal-en bezorgservice heeft, waardoor je onder meer een Aziatische versie van een côte de boeuf thuis kunt laten komen. Voor een fine dining-menu van drie gangen betaal je 35 euro per persoon. Meer info vind je op de site.

Morris & Bella, Spaarndammerstraat
Dit restaurant, dat groente op een erepodium zet, is nu aan het verbouwen en broedt op een afhaal- en/of bezorgservice. Volg het hier.

Nassau, Wittenkade
De befaamde Burgerdeal (een Black Angus burger of Vegaburger met friet voor tien euro) hoef je ook in deze tijd niet te missen. Welnee: deze maaltijd komt vanaf nu elke avond naar je toe, met uitzondering van dinsdag en woensdag. Afhalen kan ook. In het weekend is er koffie en zijn er broodjes. Vanaf volgende week start Nassau de actie Burgers voor de Zorg. “Alle mensen die kunnen aantonen dat ze in de zorg werken mogen bij ons een gratis burger/vegaburger halen. Gewoon, omdat we ze extra in het zonnetje willen zetten.” Meer details vind je hier.

Pendergast, Groen van Prinstererstraat
Net als gerenommeerde zaken als RIJKS en Tollius zit dit smokehouse in de Chef’s Take Away Collectie van Gault & Milau. Je kunt dus gewoon je ribs en brisket laten bezorgen, plus troostgerechten als mac and cheese en meaty barbecued beans. Hoe dat smaakt staat hier.

Pikoteo, Houtmankade
De ‘wereldse tapas’ van deze zaak kun je nu afhalen of laten bezorgen. Het menu vind je hier.

Pizza Pizza, Pazzanistraat
Ook de pizza’s van dit restaurant op Westergas komen naar je toe. Afhalen kan ook. Kijk hier.

Primi, Van der Hoopstraat
Ook deze Italiaanse topper met Siciliaanse wortels heeft inmiddels een bezorgservice. Van dinsdag tot en met zondag kun je dus blijven genieten van zelfgemaakte pasta’s en antipasti.

Uitvlugt, Van Hogendorpstraat
Ook deze ‘spannende plek’ voor Surinaamse gerechten met een Amsterdamse twist is opgenomen in de Chef’s Take Away Collectie van Gault & Milau. Elke vrijdag, zaterdag en zondag kun je van 17.30 tot 21.30 uur rotirollen, saoto, pindasoep en gemberbier laten bezorgen. De zaak is zo populair dat buurtbewoners spontaan geld doneren. Check de Facebook-pagina.

Vessel, Revaleiland
Het restaurant in het hotel Boat & Co biedt speciale menu’s die kunnen worden thuisbezorgd. Chef Ricardo van Ede van dit nieuwe restaurant in Houthaven werkt aan een selectie van maaltijden voor thuis. Bestellen kan door te bellen naar 020-2461599. Lees hier wat Patricia zei over de Zuurkool Royal voor twee, Flammkuchen en gezonde ontbijtjes.


NIEUW-WEST

Abi Patat, Jan Tooropstraat
Liefhebbers van de snacks van de populaire ‘patatfilosoof’ treffen het. Van woensdag tot en met zondag worden familiezakken friet, kroketten en kapsalon döner bij je thuisbezorgd.

Alsham, Tussen Meer
Het cafégedeelte van deze Syrische patissier is dicht, maar je kunt deze kunstwerkjes met amandel, dadel en pistaches nog wel online bestellen of afhalen in de winkel (maandag tot en met zondag 12.00 tot 19.00 uur).

Benji’s, Maassluistraat
Deze mini-keten met Balinese vibe zit behalve in Nieuw-West ook in Oud-West en Oost. Om de zaak te steunen kun je een giftcard kopen om na de sluiting te boeken. De eigenaren beloven je ‘something extra in return’.

Bocador, Meer en Vaart|
De grillgerechten van dit Spaans-Marokkaanse zaakje komen nu rechtstreek van de Josper BBQ oven bij je thuis. En dat is een heel goede zaak. Lees hier waarom.

Hotel Buiten, Th. J. Lammerslaan
Wie dit restaurant aan de Sloterplas wil steunen kan een cadeaubon kopen voor jezelf of iemand anders. “Alle beetjes helpen en het voelt ook best leuk als je lunch/borrel/diner straks al vooruit is betaald?” Dat klopt als een bus. Bovendien ‘gaat dit restaurant duidelijk voor kwaliteit’, aldus deze recensie.

Wissenkerke, Radarweg
Woon je binnen de postcodes 1043, 1055 of 1063 dan komen bezorgers op elektrische fietsen langs, anders moet je je favoriete Wissekerke-gerecht afhalen. Daarbij kun je denken aan een Hawaiian Poké Bowl, een hamburger met bacon en kaas of een ander gerecht uit de e-foodselectie.

OOK BIJZONDER

Support your locals Amsterdam pakket
Niet alleen restaurants maar ook veel van hun leveranciers zijn getroffen door de horecasluiting. Particulieren kunnen nu voor 45 euro een pakket bestellen met zuivel, vlees, brood en groenten. Zo steunen ze lokale ondernemingen als Instock (geredde groenten), bakkerij Mama, de Amsterdamse melkboer MOM en ambachtelijke worstmaker Brandt&Levie uit West. Bestellingen kunnen worden gedaan via deze site Inmiddels zijn er ook vegetarische pakketten.

NOG EEN PRACHTPAKKET

Local Market Box van Kitchen Republic
Aan de Nieuwe Hemweg (Westerpark) zit de ‘sappigste’ republiek van de stad: de Kitchen Republic. Op deze plek werken diverse culinaire ondernemers keihard aan de doorbraak van hun product. Onlangs hebben ze samen een Local Market Box samengesteld. Deze box is er in twee versies. In het ene pakket zitten producten van bedrijven als Oh Na Mi Kimchi, Oma’s Soep, The Greek Deli Amsterdam, SauerCrowd en Baked in Amsterdam (45 euro). De andere box bevat in totaal acht dranken en theeën, waaronder Amsterdam Tinto, Cultcha Kombucha en thee van Dutch Harvest Hemp (30 euro). Koop je deze box, dan steek je deze ondernemers een hart onder de riem. Hier staat hoe je de boxen kunt scoren.

Waardeer je De Westkrant? Met een donatie zorg je ervoor dat we nieuws kunnen brengen uit West. Met hart voor de buurt, juist nu. Kijk hier: Ik steun De Westkrant

EN DAN NOG DIT

Lokaal bezorgplatform Bringly met fietskoeriers
Bringly wil een rol spelen bij het steunen van horecagelegenheden in de buurt die geen zaken (kunnen of willen) doen met grote platforms als Thuisbezorgd en UberEats. Het lokale bezorgplatform haalde recent in West geld op na een stemming van inwoners via WestBegroot. We schreven eerder over Bringly.
Bringly werkt met fietskoeriers. “Wij staan klaar voor lokale winkeliers en horeca die in deze tijd willen starten met het thuisbezorgen van producten of maaltijden. Wij vragen hierbij geen commissie”, aldus oprichter Rajiv Laigsingh. Aanmelden kan via deze site
Klanten kunnen via Bringly bestellen en betalen 4,95 euro voor de bezorging. Hiervan wordt 50 eurocent gedoneerd aan de winkelier, het overige bedrag wordt volgens Bringly uitgekeerd aan de fietskoerier. Bestellen kan via deze link.

Doneer