De lekkerste quarantainepakketten van West

De inhoud van de twee Local Market Boxen van Kitchen Republic.
Hoogstins2024

Behalve restaurants zijn ook anders spelers in de culinaire scene getroffen door de horecasluiting. Wil je de mooiste producten in huis hebben en tegelijkertijd lokale ondernemers steunen? Bestel dan een van deze superpakketten.

Bar Baarsch Maaltijdbox
Samen met Visbar Beet (Oost) heeft Bar Baarsch een maaltijdbox samengesteld voor iedereen die geen zin heeft in supermarktbezoek of de deur niet uit kan. In de box vind je ingrediënten en recepten van de chefs van de restaurants. Je moet dus zelf wel nog even een pan op het fornuis zetten (twee personen, twee dagen: 39, 50 euro per box). Bestel hier.

Box voor Brouwers

Om lokale brouwers te steunen kwam Bottel met een idee om zo veel mogelijk te voorkomen dat brouwers blijven zitten met hun fusten vers gebrouwen bier. Het bedrijf heeft dit bier gebotteld en bezorgt het bij je thuis. De Box Voor Brouwers bevat vier flessen van 1 liter met bier van vier verschillende Amsterdamse brouwers. Voor 39,95 euro is de doos voor jou. Hoe je dat regelt, lees je hier. Een van de brouwers die meewerkt aan dit initiatief is Brouwerij Troost. Dit bedrijf verkoopt zijn bieren ook online en in de bierwinkel in het Westerpark. Samen met buurtbewoners kookt Brouwerij Troost twee keer in de week voor honderd mensen die het nodig hebben. Meer weten over dit steengoede initiatief? Check dit.

Eetwijn Pakket
Ruim vijftien jaar strooit Eetwijn in Westerpark met wijnproeverijen, kookworkshops en exclusieve catering. Nu de studio in de Joan Melchior Kemperstraat gesloten is, gooit de eigenaar het over een andere boeg. Tijden de coronacrisis stuurt hij elke donderdag een nieuwsbrief met het recept van een door het seizoen geïnspireerd vegetarisch gerecht. Natuurlijk zit daar ook een wijnsuggestie bij. Iedere vrijdag (en zaterdag) bezorg hij de ingrediënten aan huis in Amsterdam. Zelf ophalen mag ook. Voor een pakket voor twee personen betaal je 12,50 euro. Meld je aan via: http://www.eetwijn.com/#th-contact. Kijk ook hier voor meer info.

Holy Ravioli Pakket

De ravioli van Holy Ravioli kom je tegen in restaurants in de hele wereld en in de winkel in Oud-West. Je kunt de producten nu ook online bestellen om zo het ultieme Holy Ravioli Pakket op voorraad te hebben. Speur in het aanbod van veertien soorten ravioli met bijpassende sauzen (9 euro per 350 gram voor twee personen) plus drie verschillende lasagnes (9 euro per eenpersoonsportie) en bestel!

Jan Eef Quarantainebox
Wij van De Westkrant shoppen graag in de Jan Evertsenstraat. Volgens de winkeliers is de omzet van de winkels drastisch teruggelopen, ondanks dat ze nog steeds open zijn. Door de uitgifte van een quarantainebox, hopen ze het leed een beetje te verzachten. In de doos zitten producten van theehuis T’s, Cupcake Company, Delicaat en de Balkonie. Voor 29,95 euro krijg je een plantje, cupcakes, thee en een quiche. Bestel de box hier. Scroll je nog even verder, dan vind je een ander superpakket: de Guarantine Sweet Box for Elderly Centers, een doos met kleine cupcakes en macarons om ouderen een hart onder de riem te steken. Als je de box bestelt (13,95 euro), zorgt de Amsterdam Cupcake Company ervoor dat die terechtkomt bij een afdeling van een ouderencentrum in West.

Kaas + Bier Pakket van Gebrouwen door Vrouwen
De vrouwelijke brouwers uit Westerpark hebben de handen ineengeslagen met Kaasbar Amsterdam. Het resultaat: een pakket om te zoenen. Vier biertjes van Gebrouwen door Vrouwen, vier kazen en ‘extra’s om je borrel compleet te maken’. Voor 29,50 euro is dit pretpakket voor jou. Hier lees je hoe je het kunt scoren. Nu je toch aan het bestellen bent, scoor dan ook meteen voor 10 euro (inclusief 5 euro crisisbijdrage) de kleurplaat van deze stoere ladies. Laat je creativiteit stromen, want wie de mooiste/origineelste kleurplaat inlevert wint de exclusieve coronatrui.

Karakter Borrelbox
Als je de wilde avonden Bar Karakter in de Declercqstraat mist, kun je die sfeer op vrijdag en zaterdag ook gewoon naar je toe laten komen. Selecteer je favoriete Karakter cocktails per 0,5 liter of 1 liter, je lievelingswijnen en/of je favoriete bieren en bestel je ideale borrelpakket ter waarde van minimaal 40 euro. Pakket binnen? Check dan op Insta
hoe je de drank omtovert tot perfecte cocktails. Meer info over de box vind je hier.

Local Heroes Pakket via Ten Katemarkt-app
Dat we dol zijn op de Ten Katemarkt steken we niet onder stoelen of banken. Dat blijkt onder meer uit dit stuk. Via de onlangs gelanceerde Local Heroes-app kun je de mooiste en lekkerste producten van de markt-entrepreneurs bestellen en zo het ultieme survival pakket samenstellen. Kijk hier hoe dat zit.

Local Market Box van Kitchen Republic
Aan de Nieuwe Hemweg (Westerpark) zit de ‘sappigste’ republiek van de stad: de Kitchen Republic. Op deze plek werken diverse knettergoede culinaire ondernemers keihard aan de doorbraak van hun product. Onlangs hebben ze samen een Local Market Box samengesteld. Deze box is er in twee versies. In het ene pakket zitten producten van bedrijven als Oh Na Mi Kimchi, Oma’s Soep, The Greek Deli Amsterdam, SauerCrowd en Baked in Amsterdam (45 euro per stuk). De andere box bevat in totaal acht dranken en theeën, waaronder Amsterdam Tinto, Cultcha Kombucha en thee van Dutch Harvest Hemp (30 euro per stuk). Koop je een van deze boxen, dan steek je deze ondernemers een hart onder de riem en barst je huis van het lekkers. Hier staat hoe je de boxen kunt scoren. Behalve dit pakket zijn er nog diverse Spin-off Pakketten, zoals de Immune Booster Box van twee ondernemers uit de Kitchen Republic: Babs Bone Both en SauerCrowd. In dit pakket vind je een combi van bouillons, collageenrijke soep en gefermenteerde zuur-, rode- en groenekool (58,10 euro). Kijk hier.

Pakket van Hesseling
BoLo-bewoner Mark Bosman werkt bij Hesseling Vlees, ‘de oudste slagerij van Nederland’. Vanuit Purmerend leveren zij in een straal van 40 kilometer. Ze brengen fruit-, vlees- en groentepakketten zonder verzendkosten. Het aanbod vind je hier.

Quarantine Survival Kit
Op het kantoor van Kever Genever in De Baarsjes ontstond het idee om met andere Amsterdamse ondernemers een speciaal pakket rond jenever samen te stellen (39,50 euro per stuk). Bestel de box hier.

Rum Barrel Survival Pack
Rum Barrel, de Caribische hotspot in de Spaarndammerstraat, heeft een fraai drankpakket samengesteld. Voor 45 euro krijg je een liter van de Rum Barrel house blend rum en zes blikjes Old Jamaica Ginger Beer. Bestel hier.

Support Your Locals Amsterdam Pakket
Onze eigen worstenmaker Samuel Levie is een van de ambassadeurs van de campagne om lokale ondernemers te steunen. Voor 45 euro kunnen particulieren een pakket bestellen met zuivel, vlees, brood en groenten. Natuurlijk zitten daar producten in van Brandt & Levie aan de Archangelkade. Tel daar brood van Bakkerij Mama, geredde groente en fruit van Instock, zuivel van de Amsterdamse melkboer Moma en producten van de mooiste boerderij van Baambrugge bij op en je hebt een klassepakket. Bestellingen via deze site.

PS Hebben we een superpakket over het hoofd gezien? Mail dan naar: mail@dewestkrant.nl