7 x shoppen in de Jan Eef

Lykke in de Jan Eef. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Met de komst van kledingzaak Lykke wordt de Jan Evertsenstraat steeds meer een bestemming voor een potje retail therapy. Neem de proef op de som met deze adressen.

Nr. 70: Hombre 
Merkbeluste mannen laten hier hun creditcard wapperen voor het nieuwste van het nieuwste van Kenzo, Stone Island, Raf Simons en Dsquared2. De collectie zou niet misstaan bij Tip de Bruin in de Kalverstraat of een herenzaak in de PC. Sinds 2017 heeft Hombre een filiaal in Puerto Banus, de jachthaven van jetsetoord Marbella.
https://www.worldofhombre.com

Nr. 81: Lykke
Lykke zat al in de Jordaan en op 30 juni ging de zaak in West open. In het beeldige pandje met verschillende verdiepingen waan je je in een mini-warenhuis van het leukste soort. Casual chic broeken, jurkjes en bloesjes van natuurlijke materialen voor ladies plus stoere, funky sweaters met Spaanse woorden voor mannen. Fotokunst van Barbies aan de muur (credit: Saskia Frank), tasjes hier, tasjes daar, rotanstoelen in de hoek, her en der woonaccessoires. Leuk! Leuk! Leuk!
https://lykkeamsterdam.nl

Nr.88: Pieter & Tosch
Het is appeltje-eitje om deze zaak in je hart te sluiten. Ga maar na: lieve eigenaressen, bijzondere beautyproducten en toffe tassen van Fitch & Huxley. Voor de unieke woonaccessoires die ze ook verkopen, reizen de ladies van Marokko tot Ethiopië. Sinds enkele maanden delen ze de ruimte met Style Story, een zaak die gespecialiseerd is in pre-owned kleding uit het midden- en hoge segment.
https://www.facebook.com/pieter.tosch/

Nr. 90: De Balkonie
Het idee voor deze zaak is niets meer of minder dan geniaal. De gemiddelde Amsterdammer kan fluiten naar een tuin. Een balkon is zo’n beetje het hoogste wat stedelingen qua buitenruimte kunnen scoren. Om van dat felbegeerde plekje een paradijs te maken, heeft De Balkonie alles in huis: planten, potten, tafels, stoelen, BBQ’s. Inmiddels heeft deze kanjer ook een filiaal in Oost.
https://www.debalkonie.nl

Nr. 100: Knotsknetter
In een buurt waar bijna elke vrouw zwanger is of een kinderwagen voortduwt, mag een baby- en kinderzaak natuurlijk niet ontbreken. Olijke rompertjes, plus een forse collectie rugzakjes en zat verantwoord speelgoed, inclusief donkere poppen.
https://www.knotsknetter.nl

Nr. 106: Things I Like Things I love
Immer uitdijend stijlimperium met een eclectische mix van sieraden, planten, tribal art, servies en fashion. Flink wat kleding voor de allerfruitigste millenials: topjes met net genoeg stof voor een stropdas, broeken met de tailleomvang van Barbie. Zit behalve overal in Amsterdam ook in Utrecht.
https://www.thingsilikethingsilove.com

Nr. 132: Roos & Eef
Deze zaak heef de zomer in haar bol. Vrolijke, kleurrijke en best bloemrijke kleding. Betaalbaar; voor 50 euro heb je al een zwierige zomerjurk, hoewel er ook best prijzige stukken zijn, zoals jeans van Lois.
https://www.facebook.com/pages/category/Shopping—Retail/Roos-Eef-1735154800075450/

P.S. In het verlengde van de Jan Eef zitten nog minstens twee winkels die ook de moeite waard zijn: kledingzaak U had me at Hola en interieurwinkel What is Hip, allebei aan de Admiraal de Ruijterweg.