Hier haal je het lekkerste Italiaans

(foto Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bon giorno! Si, daar ben ik weer met een stuk over Italiaans eten. Over twee weken ga ik naar Sicilië en om die tijd te overbruggen zit ik nu al aan de gelato, bruschette en pasta. Wel zo fijn dat het in West wemelt van de plekken voor goede afhaalpasta. Benieuwd of je deze drie kent.

Piada & Gnochhi (nieuw)
Omar, een Italiaan uit de buurt van Milaan, is de eigenaar van het sympathieke Piada & Gnocchi in de Kinkerstraat. Hij loopt nog wat onwennig rond in zijn splinternieuwe zaak. Maar vraag je naar de producten die hij verkoopt, dan komt hij los in het Engels. Aan twee kanten van de pijpenla staan flessen Italiaanse wijn, olijfolie en dromerige blikken met biscotti. Vanuit de zaak kun je in de keuken spieken waar piada worden gemaakt, platte Italiaans broodjes met bijvoorbeeld parmaham, gorgonzola en rucola, en porties verse, handgemaakte gnocchi.Mensen hebben vaak moeite met de naam, maar je zegt gewoon ‘njokkie’.” Deze balletjes van aardappelpuree en tarwemeel zijn te koop met diverse sauzen: heel zware – truffelsaus en mozzarella – en vrij lichte – tomatensaus, tonijn en olijven. Met een salade erbij genoeg voor ’s avonds, zonder prima als lunch. Schuif aan achter een van de tafeltjes of neem je eten mee naar huis.
http://www.piadaegnocchi.com/about

Bij Piada en Gnocci in de Kinkerstraaat
Bij Piada en Gnocci in de Kinkerstraaat

Holy Ravioli
De heren van dit zaakje in de JP Heijestraat zijn standaard hartstikke vrolijk, enthousiast en grappig. Tel daarbij op dat ze steengoed kunnen koken en je begrijpt dat je hier een keer heen moet voor portie ravioli to take out or eat in. Kiezen is best lastig, want die Ravioli Kings verzinnen geregeld weer iets nieuws, zoals een ravioli met biet of shiitake, en ook de gouwe ouwen zijn om te zoenen zo goed. Scoor de ravioli met kalfsgehakt en salie maar eens of die met Thaise curry, gamba’s en spitskool. Met een beetje geluk is de ravioli met rendang er ook weer. Even checken, misschien?
http://www.holyravioli.nl

Lazagne
In dit witte hoekpandje aan het Frederik Hendrikplantsoen is het maken van lasagne tot kunst verheven. Al jaren kun je hier deze pasta uit Bologna afhalen in drie varianten: met tomaat, kaas en gehakt, met ricotta en spinazie en met seizoensgroenten en pecorino. Stevige kost, comfort food pur sang.
http://lazagne.com