Pindacrackers of oesterzwamchips? West heeft het!

Krakend lekkers van Makassar. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Nu je aan huis bent gekluisterd, kun je er maar beter het beste van maken. Hangen op de bank, de ene na de andere serie scoren. Natuurlijk trek je ook een lekkere zak open. Deze drie zaken hebben een droomaanbod.

Avondmarkt, De Wittenkade (Westerpark)
Een uiterst geliefd adres voor buurtbewoners en foodies op zoek naar het nieuwste van het nieuwste. De medewerkers branden hier zelf pinda’s en noten in arachideolie en verwerken die in lekkere notenmixen. Het chipsassortiment, dat minstens zoveel indruk maakt, wisselt geregeld. Klassiekers zijn de groentechips van Terra, de aardappelchips van Hoeksche en de Spaanse ham en truffelchips van Torres. Nieuw zijn de zakken Krupi Chips, chips van oesterzwammen die worden geteeld met koffiedik.
https://www.deavondmarkt.nl

Toko Makassar, Sam van Houtenstraat (Nieuw-West)
Legendarische toko in Geuzenveld voor liefhebbers van exotisch kraakvoer. Het is wat lastig om je te focussen op de zakjes kroepoek en dergelijke omdat de befaamde snackcounter er net achter is. Probeer het toch maar, want het is de moeite waard. Rempejek (pittige pindacrackers), bananenchips, pittige ‘frietjes’, emping (chips van melindjonoten), cassavecrackers. Je vindt het er allemaal, net als palembang, kroepoek van visdeeg in de vorm van ‘vogelnestjes’. Ongebakken kroepoek hebben ze hier ook in allerlei vormen en kleuren.
https://www.tokomakassar.nl

Sterk Amsterdam, De Clercqstraat (Oud-West)
Deze delicatessenzaak met ruime openingstijden is beroemd om zijn ruime collectie champagnes. Ook voor het betere kraakwerk kun je hier terecht. De Thick Cut Guiness Hand Cooked Potato Chips van Burt Chips springen eruit. Hoewel de Bourbon Whiskey Potato Chips Original BBQ van Jim Bean ook zeker niet mis zijn. Nieuw in het aanbod zijn de zakken chips van Koikeya in de smaken Teriyaki en Wasabi Nori. Verder kun je niet om de chips van linzen, quinoa en kikkererwten heen. Ook online te koop.
https://www.sterk.amsterdam/webwinkel.html