Kiosk De Parkwachter in het Westerpark is open

Open sinds 9 mei: De Parkwachter.
Hoogstins2024

De Parkwachter in het Westerpark is ‘stiekem’ opengegaan. Tot aan de officiële opening over een week of twee is de kiosk aan het proefdraaien.

Sinds maandag 9 mei is het Westerpark een ontmoetingsplek rijker: De Parkwachter, in het gebouwtje naast de tennisbanen. Zeven dagen per week kun je er terecht. Vanaf een uur of negen tot een uur of vijf.

Kiosk plus
Vorig jaar november schreven we al dat er een nieuwe huurder in het park zou komen. De huurder zou naast de tennisbanen een ‘kiosk plus’ beginnen: een plek voor ontmoeting, sport, spel en ambachtelijke en culturele initiatieven. Verder zou er ‘betaalbaar’ biologisch eten en drinken van ‘bovengemiddelde kwaliteit’ zijn.

Dartelende honden
De hardlopers en wandelaars in het park reageren enthousiast als ze de zaak zien. “Zijn jullie nu al open?” En: “Wat leuk, ik kom snel langs.” Terwijl ik een koffie verkeerd drink en hap in een tosti ham/kaas op Turks brood (4,50 euro), dartelen er honden om me heen. Eentje lebbert er aan een bak water. Verderop graaft er eentje een kuil, terwijl een poedelachtig type hond de wacht houdt. Op het terras staan her en der stoelen verspreid, in perkjes staan kersverse bloemen onder de middagzon.

Affogato
Terwijl ik naar de reuring in het park kijk, bekijk ik de handgeschreven kaart op het krijtbord. Je kunt hier ontbijten met een croissant, een kaneelbroodje, muffins of bananenbrood. Er zijn zowel zakjes chips als zakjes gepofte kikkererwten te koop. Raketjes, perenijsje, soft ijs én affogato, een bolletje vanille-ijs met een shotje espresso. IJs in overvloed, en voor elk wat wils.

Frisbee
Idem dito voor de lunch, want behalve tosti’s met vlees (ham/kaas, ham/Turkse worst), is er ook een vegan ‘bosti’: vegan kaas, paprika, rode ui en chilivlokken. Mocht je daarna zin hebben in actie, dan kun je in de parkwinkel een frisbee of badminton-setje kopen. Ik heb het idee dat het met De Parkwachter in de buurt nóg leuker wordt om in het Westerpark te zijn.

DeWestkrant