Zó bereid je je in West voor op het Eurovisiesongfestival

Cafe Kosmos: Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024
Het Eurovisiesongfestival 2024 is dit jaar in het Zweedse Malmö. De halve finales zijn op 7 en 9 mei, op 11 mei is de finale. ‘Onze’ Joost Klein zingt zijn Europapa op donderdag de negende. We hebben vijf tips om kláár te zijn voor het spektakel.

 

1. Café Kosmos, De Wittenkade 190: pubquiz Eurovision Songcontest
Het sympathieke café Kosmos in Westerpark is niet vies van een pubquiz meer of minder. Op woensdag 8 mei organiseren de eigenaren een speciale editie om vanaf 19.30 uur je kennis van het Eurovisie songfestival te testen. Hun oproep: “Meedoen is belangrijker dan winnen, dus nodig je tegenstanders vooral uit om drie dagen later zij aan zij de finale te kijken.”

2. Hannah’s, Admiraal de Ruijterweg 107: finale op groot scherm
Overigens kun je de finale op 11 mei ook op groot scherm kijken bij Hannah’s in De Baarsjes. Ze zijn daar optimistisch: “We gaan met z’n allen kijken hoe Joost no. 1 wordt.”

3. Nixx Noten & Kaas, Postjesweg 63: knabbelwaar
Kijk je liever thuis? In plaats van je nagels stuk te bijten kun je beter flink knabbelen aan een portie noten. Haal ze bijvoorbeeld bij deze zaak in De Baarsjes. In het pand waar eerder Tabak’s Notenbar zat, kun je terecht voor macadamia’s, pindarotsen, hazelnoten
en ‘de appeltaart’ onder de notenmixen, een combinatie van stukjes appel met een kaneelcoating, cashewnoten, amandelen en pecannoten.

4. Sterk Amsterdam, De Clercqstraat 7: (fris)drank
Dit instituut met de ruimste openingstijden van de buurt heeft behalve champagne in alle maten en soorten ook een (Amsterdamse) biercollectie van heb ik jou daar, inclusief alcoholvrij bier. Frisdrank is er ook in overvloed – in alle kleuren en alle (fruit)smaken.

5. Tabeya, Spaarndammerstraat 107: kraakvoer
Bij iets te drinken hoort iets te kraken. Bij deze ‘shop away from home’ zijn Engelse, Amerikaanse en Ierse producten te koop, waaronder een indrukwekkende verzameling chips. Ik signaleerde er onder meer véél soorten salt & vinegar-chips en de blijste zwart-rood-geel-groene zakken van de zaak: de groove cut chips van Reggae Reggae, het merk van de Brits-Jamaicaanse reggaemuzikant Levi Roots.

DeWestkrant