Quarantaine Pubquiz voor het goede doel

Hoogstins2024

De kogel is door de kerk: de horeca blijft dicht tot en met 28 april. Maar dat wil zeker niet zeggen dat onze ondernemers tot die tijd stilzitten. Zo vindt er donderdag 2 april een bijzondere digitale spelshow plaats.

Aanvankelijk besloot de Indonesische bistro Intisari zijn deuren te sluiten. Maar nu Den Haag de gedwongen ‘coronasluiting’ heeft verlengd tot en met 28 april, gaat de zaak in De Baarsjes ook eten afhalen en bezorgen. Je vindt dit op deze horecalijst die we zo veel mogelijk up-to-date houden.

Quarantainepakketten
Rutte zei het al: hamsteren is niet nodig. Maar wij van De Westkrant vinden dat het nooit kwaad kan om mooie producten op voorraad te hebben. We zijn dan ook blij dat diverse lokale foodproducenten de handen ineen hebben geslagen en fraaie pakketten hebben samengesteld. De lekkerste quarantaineboxen van West staan hier op een rij.

Digitale pubquiz
Normaal wemelt het in lokale cafés en restaurants van de pubquizzen, zoals bij Meneer van Loon (De Baarsjes) en Nassau (Westerpark). Sommige zaken organiseren zulke quizzen nog steeds, maar dan digitaal. Zo organiseert Bar Bistro Belleami op donderdagavond 2 april een Quarantaine Pubquiz voor het goede doel. Om 20.00 uur vuren medewerkers Tim, Marijn en Nils via Facebook (livestream) vragen op deelnemers af. Dat doen ze in zes rondes van elk acht vragen. De drie mannen krijgen hulp van ‘een surprise BN’er’.

Spelregels
Meld je aan via belleamiquiz@gmail.com (teams liefst maximaal twee personen). Vervolgens krijg je een Tikkie met een zelf in te vullen gift. Het volledige bedrag zal ten goede komen aan het goede doel. Van de helft van het geld zullen eenzame ouderen opgevrolijkt worden met een boeket van de lokale bloemist. De andere helft zal gedoneerd worden aan de Amsterdamse Voedselbank. Voor de top-3 teams en slechtste verliezer liggen er bierpakketten klaar.