Yogastudio maakt excuses voor ‘slechte’ 1-aprilgrap

Yogastudio Tula in de Houtrijkstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Yogastudio Tula in de Spaarndammerbuurt postte vanochtend foto’s van een leeggehaalde ruimte, met de suggestie dat het doek definitief valt vanwege de coronacrisis. ‘Wat een ellende, het eerste corona bedrijfsslachtoffer in onze buurt’, concludeerde de veelgelezen facebookgroep SpaarndammerBuren.

Het regende bezorgde en verdrietige reacties van klanten en buurtbewoners. Tula meldde later dat het gaat om een 1-aprilgrap. De vloer wordt vervroegd vervangen, nu de studio toch tijdelijk dicht is vanwege de coronamaatregelen. 

Niet iedereen kon de grap waarderen, zeker gezien de problemen waarin veel ondernemers zijn beland door de coronacrisis. Daarbij werden kwalificaties gegeven als ’totaal niet grappig’ en ‘ongepast’ . “Ik hou van 1-april grappen, maar deze vind ik misplaatst”, aldus een van de reacties. “Vooral omdat heel veel bedrijven op dit moment wel ten onder gaan of nu enorm aan het struggelen zijn om hun hoofd boven water te houden.”

Tula heeft het boetekleed aangetrokken. “Excuus voor de slechte 1-april grap. De vorige post was op geen enkele manier respectloos bedoeld”, schreef de yogastudio op Facebook. “We leven mee met iedereen, en alle ondernemers die het moeilijk hebben in deze tijd.”

DeWestkrant