De Leerboom helpt je leren… ook nu

Johannette van De Leerboom helpt ouders en kinderen met afstandsonderwijs
Hoogstins2024

De Leerboom helpt Amsterdamse schoolkinderen met bijles, remedial teaching en huiswerkbegeleiding. Dat kan -nu de scholen dicht zijn- ook prima met leren op afstand. Johanette Beereboom van De Leerboom legt uit hoe.

Het Coronavirus grijpt hard in op het leven van iedereen. Ook op dat van ouders en kinderen. En het lijkt erop dat het ook nog wel even gaat duren.
Het is volkomen begrijpelijk dat de scholen voorlopig dicht zijn. Maar het maakt het voor kinderen en ouders niet makkelijk. We horen nu van veel ouders en scholen dat het lastig is om de kinderen te begeleiden en te helpen met hun huiswerk. Het kost niet alleen veel tijd, maar het is ook iets wat niet iedere ouder zo makkelijk er even bij doet. We zijn lang niet allemaal van nature een meester of juf.
Toch zien we ook een lichtpuntje. Kinderen zijn via individuele begeleiding op afstand goed te helpen. Sterker nog, in sommige gevallen zien we juist dat kinderen op deze manier de lesstof zelfs beter oppakken. Ze zijn helemaal niet verbaasd om via een scherm te werken en lijken extra hun best te doen.
Van onze docenten en ouders horen we ook dat de kinderen rustiger aan hun bijles werken dan normaal, met extra aandacht. En dat werkt!

Online bijles, huiswerkbegeleiding en remedial teaching
De Leerboom bestaat nu ruim tweeënhalf jaar. We zijn snel gegroeid tot een club van veertien docenten en we verzorgen met veel plezier bijles en remedial teaching voor de basisschool. En we begeleiden kinderen met hun huiswerk en studievaardigheden op het voortgezet onderwijs. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in de Kernvisiemethode voor kinderen die een iets afwijkende leerstijl hebben en daardoor moeite hebben om mee te komen in het onderwijs. Ook in deze tijd willen we kinderen blijven helpen.
We gebruiken een gebruikersvriendelijk programma om elkaar via de computer te zien en samen te werken. Daarvoor hoef je niet een programma op je eigen laptop te zetten. We sturen simpelweg een linkje met een uitnodiging voor de bijles en als je die aanklikt, dan zijn we met elkaar in contact.
Juist nu kan les op maat heel goed helpen, dus als je meer wilt weten over hoe ouders en kinderen geholpen kunnen worden bij het leren, bel (06 46950378) of mail (johanette@deleerboom.nl) gerust en kijk ook even op de site (www.deleerboom.nl) voor meer informatie.

DeWestkrant