Hannah’s in De Baarsjes is een stek om te zoenen

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Hannah’s aan de Admiraal de Ruijterweg is een horeca- en dagbestedingsplek ineen. In deze ‘huiskamer’ draait alles om liefde, verbinding en mediterrane smaken.

Dat Laura van Holk dol is op haar iets jongere zusje merk je aan alles. “Het lijkt me geweldig als Hannah in Amsterdam komt wonen. Ze woont nu nog helemaal in Paterswolde. Maar als ze dichterbij woont, kunnen we samen in de zaak werken.” De zaak waar Laura het over heeft is splinternieuw. Sinds drie weken zit hij aan de Admiraal de Ruijterweg, op de plek waar ooit Café Admiraal zat. De naam? Hannah’s!

Plek om trots op te zijn
Om de zaak te financieren, startte Laura een crowdfundingsactie. Zoals De Westkrant eerder schreef, liet ze zich inspireren door haar zusje, die een verstandelijke beperking heeft. “Ik vind het belangrijk dat iedereen kan meedraaien in de maatschappij, óók kwetsbare mensen. Hannah’s is zo’n plek die dat mogelijk maakt. Mensen als mijn zusje moeten zich hier thuis voelen. Ook wil ik dat ze trots op deze plek kunnen zijn.”

Luchtige pancakes met fruit
Bij Hannah’s kunnen mensen met een verstandelijke beperking vaardigheden leren en zich verder ontwikkelen. Behalve een ‘veilige haven’ voor dagbesteding, is Hannah’s ook een ontbijt-, lunch- en aperitivo-plek. Bankjes met oudroze fluweel, vazen met droogbloemen, een boekenkast, een houten toonbank met taart en croissants. Je zou er bijna op je pantoffels naartoe gaan. Laura’s moeder springt vandaag bij. Ze is niet van de wijs te brengen, ook al loopt het aardig vol met buurtbewoners die aanschuiven voor een omelet met parmaham en gegrilde groenten, een yoghurt bowl met granola of luchtige pancakes met vers fruit en agavesiroop (8,50 euro, een aanrader!). “Heerlijk, die drukte. Net als bij ons thuis”, lacht ze.

Rivierkreeftbitterballen
Wat een leuke moeder! Ik heb nu nog hogere verwachtingen van Hannah, want zus Laura is óók al zo’n leuke lady. Energiek, supervriendelijk en heel gedreven. “Aanvankelijk wilden we hier alleen Italiaanse gerechten serveren, maar later heb ik me bedacht. We willen 100 procent inclusief zijn, dan slaat het toch nergens op als we ons beperken tot de Italiaanse keuken? We richten ons nu op het hele gebied langs de Méditerranée.” En dat levert dus een fijne kaart op. Zo kun je lunchen met een Libanese salade, visshoarma in pitabrood met witte kool, tomaat, koriander en yoghurtsaus of gegrilde little gem met ansjovismayonaise, avocado, Parmezaanse kaas en een focaccia. Bij het aperitief zit het ook wel snor met de happen: rivierkreeftbitterballen, bijvoorbeeld, burrata met brood en toppings of fritto misto di mare met zeekraal en citroen-kappertjes. Een adres om te onthouden!