Mima (voorheen Waroeng Asje) strooit met pita’s en groente

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Mima wil zo snel mogelijk de smaken van Tel Aviv en Beiroet in de J.P. Heijestraat laten schitteren. De zaak komt in het pand waar voorheen Waroeng Asje zat.

Vanaf 1982 kon je bij Waroeng Asje in de J.P. Heijestraat Indonesisch en Surinaams eten. In mei van dit jaar werd echter bekend dat eigenares Asje plotseling was overleden. 
Inmiddels wordt er in het pand waar haar waroeng zat, hard geklust. Mima, een mediterrane zaak die tot voor kort op het Frederiksplein zat, wil zo spoedig mogelijk zijn deuren open.

Reizen
Mima bestaat sinds 2021, maar de eigenaren waren er al veel langer mee bezig. Tijdens een van hun reizen waren ze verliefd geworden op Eastern Mediterranean food. Vooral gerechten uit Tel Aviv en Beiroet vonden ze onweerstaanbaar. Ze besloten een zaak te beginnen met deze smaken in de hoofdrol.

Familierecepten
Het menu is samengesteld door Alex Jerejian, een kok die werkt op basis van zijn familierecepten. Op de kaart staan gegrilde kippendijen, maar bovenal veel groentegerechten, zoals shoarma van bloemkool en knapperige aubergine met een gekookt ei en pickles. Je krijgt er hummus bij en kunt kiezen uit flatbread of een pita. Alles in een bowl is ook een optie. Verder zijn er salades, mezze en een tahini brownie als dessert.

Night Kitchen
Mima zit niet ver van de Israëlische zaak Night Kitchen, waar we eerder over hebben geschreven. Op het eerste gezicht lijkt Mima meer iets voor een snelle hap, terwijl Night Kitchen een restaurant is om urenlang met vrienden gerechten te delen.

DeWestkrant