‘Shared dining’ op z’n Israëlisch bij Night Kitchen

(beeld: Night Kitchen)
Hoogstins2024

Het kersverse Night Kitchen in de J.P. Heijestraat gaat verder waar Pita Bar is gestopt. In het restaurant kun je met vrienden coquilles en octopus delen, terwijl je ondertussen cocktails wegtikt.

De eigenaren van Night Kitchen timmeren sinds vorig jaar aan de weg in de J.P. Heijestraat. In afwachting van hun restaurant openden ze toen in de ruimte ernaast de Pita Bar. Op een kruk voor de deur at ik daar de sabich, ‘een powerhouse van een broodje’. Op 4 juli konden gasten afscheid nemen van deze streetfoodbar tijdens een Pita Bar Brunch Streetparty. Eind juli was het eindelijk zover; toen gingen de deuren van het restaurant open.

Skirt steak
Net als in de filialen in Tel Aviv en Berlijn, draait het ook bij Night Kitchen Amsterdam om shared dining. Alle gerechten zijn ‘Israeli-influenced’ en voorzien van een ‘Modern-Mediterranean’ twist. Waaraan je dan moet denken?
Nou, bijvoorbeeld aan coquilles met okra, mais en preichips, geroosterd lamsvlees, munt, chili en tzatziki of aan octopus, aardappel, spinazie, yoghurt en limoen. De ‘skirt steak’ vind ik ook bijzonder: venkelsalade, grapefruit en beenmerg. Een dessertlijst zie ik nog niet, maar die komt er ongetwijfeld aan.

Cocktails
De gerechten van Night Kitchen zijn stuk voor stuk ‘light’ en ook nog eens ‘energizing’. Ze happen vast nog makkelijker weg met de wijnen en cocktails die er over de toog gaan. De Dark & Stormy (rum, gemberbier) is een van de cocktails die je er kunt bestellen. Het volledige drankmenu komt zo snel mogelijk. Ik stel me zo voor dat ze net als in Berlijn ook The Night Kitch zullen schenken: Vermouth, mousserende wijn, verse kruiden en citrus.