Nieuwe hoop op woningbouw in ‘Gat van de Kinkerbuurt’

Het 'gat van de Kinkerbuurt' is inmiddels een begrip geworden (beeld: Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De ontwikkelaar die van plan was op op het al jarenlang braakliggende terrein in de Jan Pieter Heijestraat een hotel te bouwen, moet zijn plannen helemaal opnieuw indienen. Vervolgens wordt getoetst aan het huidige beleid van de gemeente of de bouw van een hotel op die plek wel door mag gaan. Dit staat in een memo van DB-bestuurder Melanie van der Horst.
Sommigen trekken hieruit al de conclusie dat de bouw van het hotel dan waarschijnlijk niet door zal gaan. In Amsterdam geldt al een paar jaar een hotelstop. “We gaan terug naar de tekentafel dus alle kans om broodnodige woningen te bouwen in het gat van de Kinkerbuurt!”, aldus GroenLinks stadsdeelcommissielid Carlo van Munster op Twitter.
De Raad van State concludeerde in januari dat de omgevingsvergunning voor de bouw van het appartementenhotel onterecht was verleend. De gemeente had niet genoeg rekening gehouden met parkeerdruk en verkeersveiligheid.
De huurdersvereniging van de Kinkerbuurt heeft jarenlang geprocedeerd tegen de komst van het hotel met 55 appartementen, onder de noemer ‘Long Stay No Way’. Nu hopen ze dat de weg vrij is gemaakt voor de door hen zo gewenste woningbouw op deze plek. Vanavond wordt het memo besproken in de Stadsdeelcommissie.

DeWestkrant