La Boutique maakt lokaal winkelen makkelijker

Hoogstins2024

Koop je ook liever lokale producten? Door lokaal te winkelen ondersteun je de plaatselijke economie, help je kleine ondernemers en shop je duurzamer. Echter kan het vinden van goede lokale producten soms een hele onderneming zijn, maar daar heeft Stéphane Kattie, oprichter van La Boutique, een oplossing voor.

La Boutique is een online marktplaats met hoogwaardige, duurzame en ethisch verantwoorde producten van lokale ondernemers in en rondom Amsterdam. Stéphane Kattie wil hiermee een nieuwe winkelervaring creëren, gericht op lokale merken die verantwoord ondernemen. La Boutique is dus niet alleen een leuke manier om de merken en ondernemers van jouw buurt of stad te ontdekken, het is ook een duurzamere manier van winkelen.

Stéphane Kattie heeft zijn hele leven veel gereisd, hier komt ook zijn liefde voor lokale ondernemers uit voort. Zijn jeugd bracht hij voornamelijk door in Afrika, eerst in de Ivoorkust, daarna in Zuid-Afrika, Nigeria en Kenia. Hij groeide daar op met levendige markten met plaatselijke producten en bijzondere verkopers. Later verhuisde hij naar Canada en de VS, waarna hij in Nederland terecht kwam. Al deze ervaringen hebben ervoor gezorgd dat hij de kracht van lokale winkels kent: van de chique boetieks op een paar meter van de zeehonden op La Jolla Cove in San Diego tot de hippe vintage winkels en platenzaken in Bushwick, New York. Zijn liefde voor deze lokale winkels en markten zie je terug in La Boutique: een kleinschalige en lokale manier van winkelen die gunstiger is voor onze samenleving. 

Duurzaamheid staat daarbij dus ook centraal. Alle producten van La Boutique worden in en rondom Nederland geproduceerd. Verder worden de bestellingen in duurzame verpakkingen op elektrische fietsen en bestelwagens bezorgd. Winkelen bij La Boutique betekent dus ook winkelen met een lage ecologische voetafdruk. 

Wil je graag duurzamer winkelen? Bezoek de website en ontdek wat jouw buurt (en stad) te bieden heeft.

DeWestkrant