De 3 verrassendste zomerdrankjes van West

Seoul Food: PomCho.
Hoogstins

Ook vandaag wordt het weer tropisch en moet je blijven drinken. Drie tips om je dorst spannend te lessen, zonder dat er alcohol aan te pas komt.

Seoul Food: PomCho
Het lijkt wel of de meeste baanbrekende films, muziek, drank en hapjes tegenwoordig uit Korea komen. Zeg je ‘Korean food & drinks’, dan zeg je daarna natuurlijk meteen ‘Seoul Food’. Sinds 2016 is het repertoire van deze (afhaal)zaak in de Kinkerstraat niet meer weg te denken uit ons stadsdeel. Rijstgerecht bibimbap, verfijnde dumplings, een rijstrol met krokant buikspek; dit is een zaak om heel blij van te worden, en dan heb ik het nog niet eens over de drankjes gehad. Sinds een paar dagen kun je er een bruisend drankje op basis van granaatappelazijn bestellen: PomCho. Verfrissend en door zijn ‘unique hint or sour taste’ ook nog eens zomerwaardig tot en met. Verkrijgbaar in een beperkte oplage.

Biscuit Baby: horchata
Schuin tegenover Seoul Food zit nog zo’n uniek adres: Biscuit Baby, hét adres voor ‘stout eten’ in de Kinkerstraat. Ik doel op comfort food uit North Carolina, zoals gefrituurde kip met warme honing en biscuits, scone-achtige cakejes. Eventueel kun je het wegspoelen met de Mexicaanse versie van dat nootachtige drankje waar ze Spanje dol op zijn: horchata. IJskoud het lekkerst. Vraag gerust om meer kaneel, want: extra lekker.

Qahve: salep
Voor dit ontspannen adres waar buurtbewoners samenkomen, moet je naar de Hofwijkckstraat in Bos en Lommer. Cakes en koekjes uit eigen oven, koffie uit de hele wereld (Turkije, Colombia, Ethiopië), spannende theeën, waaronder een melange van cactus en vijg, én salep, een zoet drankje verkregen uit de wortels van orchideeën. Dit drankje komt oorspronkelijk uit het Ottomaanse rijk, en is in Nederland is nog niet zo bekend. Bij Qahve vind je er een zomerversie van: iced cinnamon salep. Tijd om dit schatje te leren kennen!