Sloterstrand gesloten van 19 tot en met 22 juli

Sloterstrand in betere tijden. Foto: Martine de Vente.
Hoogstins2024

Uitgerekend bij deze tropische temperaturen kunnen we een bezoek aan het Sloterstrand wel vergeten. Werkzaamheden gooien roet in het eten.

Vandaag stond er op de Facebookpagina I Love Slotermeer een foto van het Sloterstrand, inclusief een bord: “Sloterstrand is gesloten van 19 juli tot en met 22 juli i.v.m. werkzaamheden.” En dat terwijl het kwik die dag was opgelopen tot 30 graden en er dinsdag nog een schep bovenop komt. Het kan dan wel 38 graden worden. Tropisch, dus. Het commentaar was niet van de lucht. “Zool.” “Goed gekozen.” “Dat moest niet mogen.”

Onvoorziene omstandigheden
De beheerders van de pagina besloten op onderzoek uit te gaan. Stadsdeel Nieuw-West liet weten dat het zand wordt gezeefd en dat dit volgend jaar in april zal gebeuren. De werkzaamheden stonden blijkbaar al een tijd op de planning, maar waren door onvoorziene omstandigheden vertraagd.

Onvrede
Op twitter laat het stadsdeel weten dat het zand wordt gezeefd én gereinigd. “De rest van de Sloterplas is géén officiële zwemplek.” Waar je in de stad wél kunt zwemmen? Het stadsdeel geeft een link naar onder meer de zwemwaterkaart van Amsterdam. Onbegrijpelijk, vinden bewoners: “Wat zijn jullie goed bezig zeg, echt wat een planning. Welk helder licht heeft dit nu weer bedacht?”

DeWestkrant