Hét vakantiespel van West: Buurtmemory

Foto: Galerie Ei
Hoogstins2024

Tijdens de reis of op je bestemming. Een leuk spel is nooit weg. Met Buurtmemory train je je geheugen én kun je je vergapen aan de kunstwerkjes van bewoners van De Baarsjes en Bos en Lommer.

Bij Galerie Ei aan de Admiraal de Ruijterweg kun je Buurtmemory kopen, een geheugenspel met 48 kaartjes op zakformaat. De setjes zijn samengesteld uit tekeningen en schilderijtjes die buurtbewoners hebben gemaakt tijdens The Big Draw in De Baarsjes en Bos en Lommer.

The Big Draw
The Big Draw is het jaarlijkse tekenfestival in De Baarsjes. Vorig jaar vond het festival ook plaats in Bos en Lommer. Tijdens het festijn konden bewoners workshops volgen. Ter inspiratie namen zij een geliefd voorwerp mee of een foto van hun huisdier. Anderen lieten zich inspireren door een dierbare herinnering of persoon. De tekeningen, monoprints, sjabloondrukken en schilderijtjes die zij hebben gemaakt, waren van 6 november tot 11 december te zien in Galerie Ei. Een selectie van hun creaties is verwerkt in het Buurtmemoryspel.

Thema-exposities
Deelnemers kunnen het spel gratis ophalen. Anderen kunnen het kopen bij Galerie Ei. Het pand is op zaterdagen en op afspraak geopend. De kleine galerie zit sinds 2001 in De Baarsjes. De medewerkers organiseren onder meer thema-exposities om betaalbare kunstwerken te tonen, kunstenaars met elkaar in contact te brengen en ‘de wanden liefst van vloer tot plafond te vullen zodat een levendige kijkdoos ontstaat in de straat’.

DeWestkrant