Nieuwkomer Attenoje! is wijnwinkel en galerie ineen

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Bij ons in West wordt kunst op uiteenlopende manieren aangeboden. Geregeld verandert AO Bar in Westerpark van een koffiezaak in een pop-up galerie. Vorig jaar ging Hugo 23 open. De twee eigenaren komen uit de reclame en gebruiken het pand aan de Tweede Hugo de Grootstraat als werkplek en galerie. Wat voor kunst ze zoal exposeren, lees je hier. Op nummer 161H van de Jan van Galenstraat zit sinds eind vorig jaar Attenoje!, een zaak die grossiert in natuurwijnen en (grafische) kunst.

Kleinschalige wijnhuizen
Attenoje, ‘mijn hemel’ in het Jiddisch, is het bedrijf van Charlotte van den Brekel en Chris Dijkman. De twee grafische vormgevers, die behalve zakenpartners ook geliefden zijn, besloten hun droom waar te maken en een winkel te openen waar hun liefde voor wijn en kunst ruim baan krijgen. Je vindt er Europese natuurwijnen van kleinschalige wijnhuizen, zoals Domaine Mosse uit de Franse Loire. Handig: mocht je nog geen kurkentrekker hebben, dan kun je er eentje van het legendarische merk Cartailler-Deluc kopen. Qua kunst is er werk van Andreas Samuelsson, een Zweedse visual artist die volgens kenners opvalt door zijn ‘fluïde vormen, kleurenpalet en gevoel voor humor’. Naast modern werk zijn er ook klassieke olieverfschilderijen.

Oficina
Door de stellages in dit deel van de Jan van Galenstraat zou je Attenoje! kunnen missen. Goed kijken, dus. Ook in dit stuk van de straat zit veel goeds, zoals Oficina waar je luncht met Vogue-waardige gerechten en de sympathieke toko Soerabaja. Opletten loont!