Schrijver K. Schippers in de spotlights bij MidWest

Admiraal de Ruijterweg/Van Speijkstraat: hier woonde K. Schippers.
Admiraal de Ruijterweg/Van Speijkstraat: hier woonde K. Schippers.
Hoogstins2024

Donderdag 21 oktober staat bij MidWest in de Cabralstraat kunst en cultuur in De Baarsjes centraal. De avond vormt een tweeluik over vernieuwers binnen de kunst met roots in West. In het eerste deel van de avond zijn de schijnwerpers gericht op schrijver K. Schippers en wordt Kijk mij eens vertoond, een film uit de jaren zestig waarvoor hij het scenario schreef. Ben Berndsen van het Historisch Archief De Baarsjes praat met redacteur en K. Schippers- liefhebber Job Woudt over zijn werk en K. Schippers als filmliefhebber.
In het tweede deel van de avond staat operaregisseur Miranda Lakerveld centraal. Zij woont in De Baarsjes en heeft al zeven opera’s met een multicultureel en interactief karakter gemaakt. Zij zal op de avond aanwezig zijn. Ook wordt er filmmateriaal van haar werk vertoond.
In de Maand van de Geschiedenis presenteren het Historisch Archief De Baarsjes en MidWest West van Weleer, een filmprogramma over de geschiedenis van Amsterdam-West. Elke donderdagavond in oktober zijn er korte documentaires, archiefbeelden en gesprekken met buurtbewoners. De avond over kunst en cultuur is de derde van de reeks.
Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur. Entree 5 euro, inclusief drankje. Gratis voor Stadspashouders. Klik hier om een plekje te boeken of stuur een mail naar: reserveren@inmidwest.nl. Reserveren kan ook via: 020–303 02 62.