Westerpark heeft nog even een pop-up galerie: Bleu

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins

Tot 29 juni is de Ao Bar een galerie die draait om de kunst van Sakurai Hajime uit Osaka.

Bij de Ao Bar is het altijd druk, en dat was al zo sinds het begin. Vooral millennials hebben de koffiezaak in de Van Hallstraat in het hart gesloten. Zoals ik eerder schreef, heeft Ao in het weekend soms iets weg van een bakkerij. Er is dan nog meer (matcha) lekkers dan door de week. Een tijdje terug zag ik dat de zaak weer van gedaante was veranderd. Het vertrouwde logo op de ramen was vervangen door de letters Bleu.

Popcultuur
Ik ontdekte dat dit de naam is van een tijdelijke solo-expositie van Sakurai Hajime.Tot 29 juni kan hij in Westerpark zijn werk laten zien. Dit initiatief past in het streven van Ao en CCCollectors om Japanse kunstenaars in Amsterdam te laten schitteren. Sakurai, die oorspronkelijk uit Osaka komt, begon zijn carrière vijftien jaar geleden als illustrator maar profileert zich sinds vijf jaar als schilder. Zijn belangrijkste inspiratiebron is de popcultuur van de jaren 60 tot 80 – muziek, films, Japanse manga, mode, kunst. Deze speelse kunst slaat internationaal aan.

Mysterie
De werken bij Ao zijn met elkaar verbonden door de kleur blauw, een kleur die Sakurai zelden gebruikt. Hij heeft blauw gebruikt om de werken ‘diepte, kracht en mysterie’ te geven. Terwijl je koffie komt drinken, kun je checken wat hij bedoelt. Koffie en kunst, een geval van twee vliegen in één klap.

 

Doneer