Watertoren schittert weer als schilderij

Foto: Stichting Buurtlicht.
Hoogstins2024

Op zaterdagavond 17 september stonden er zo’n twintig mensen bij de Watertoren op het GWL-terrein in Westerpark. Ze kwamen voor de première van het Buurt Kunst Licht. De projecties op de toren zijn nog tot maart te zien.

Afgelopen zaterdag presenteerde Stichting Buurtlicht de vijfde editie van het Buurt Kunst Licht. Na een korte introductie door Tanja Henn, oprichter van de stichting, ging de projector aan en werd de Watertoren in Westerpark het canvas voor een film van twee uur.

Lokale kunstenaars en dichters
Projecties van kleurrijke kunstwerken werden afgewisseld met gedichten van maximaal vier regels. Naar verluidt zaten er ‘juweeltjes’ bij, ‘krachtige one-liners, wijze woorden en scherpe observaties’. Zowel de kunstwerken als de teksten zijn gemaakt door mensen uit de buurt. Een van hen is dichter Coen Cuijpers, die zojuist zijn eerste bundel heeft uitgebracht: Zwerver zonder wekker.

Buurtgevoel versterken
Zoals we eerder schreven, hoopt Tanja het buurtgevoel te versterken door in samenwerking met bewoners projecties te beamen op blinde muren van woonblokken, scholen en buurthuizen. Ze stippelt ook speciale routes uit, de Buurt Kunst Licht Routes, en speelt in op de actualiteit. Zo zorgde ze ervoor dat bij het begin van de oorlog in Oekraïne de Oekraïense vlag op de Watertoren werd geprojecteerd.

Vekologisch driegangenmenu
De projecties op de Watertoren zijn nog te zien op 1 oktober, 25 november, 16 december, 15 januari, 11 februari en 10 maart (steeds van 20.00 tot 22.00 uur). Wie de kunst binnen wil bewonderen, kan morgen van 18.00 tot 20.00 uur terecht bij Zaal 100 in De Wittenstraat. Je kunt dan meteen genieten van een Vekologisch driegangendiner (10 euro, ook vegan mogelijk). Op het menu: French Bourguignon. Kijk hier voor meer info over de projecties.

DeWestkrant