Plantaardig concept Wild & the Moon uit Parijs komt naar West

(Foto Wild & the Moon)
Hoogstins2024

Terwijl recentelijk twee ambitieuze vegan restaurants hun deuren in de Kinkerstraat sloten, dient zich alweer een nieuwe plantaardige zaak aan: Wild & the Moon. In Oud-West komt een nieuw Amsterdamse filiaal van deze internationale keten.

Lokol en Nom Nom Nom kwamen in de Kinkerstraat met de bedoeling om uit te dijen en een keten van vegan zaken op te zetten. Die droom bleek een zeepbel te zijn: kort na de opening waren ze alweer vertrokken. Zoals we in dit artikel schreven, heeft de vegan branche het zwaar: het hoost sluitingen.

Laloli Sieraden
Dat het plantaardig concept Wild & the Moon de een na de andere zaak opent, valt dan ook op. De hipper dan hippe keten baant zich een weg door Parijs, Dubai én Amsterdam. In onze stad zitten al vier filialen (De Pijp, Zuidas, Rivierenbuurt) en nummer vijf staat in de steigers. Het pand in de Kinkerstraat waar tot voor kort Laloli Sieraden zat, wordt klaargestoomd voor de opening van de eerste vestiging van Wild & the Moon in West.

Plant-based lifestyle
De roots van de keten gaan terug tot Dubai, waar Parisienne Emma Sawko ooit de concept store Comptoir 102 had. De zaak werd een hit, onder meer vanwege het gezonde eten. Samen met haar man Hervé besloot ze uit te breiden. Het koppel keerde terug naar Parijs en opende daar in 2016 een kleine take-away. Uiteindelijk groeide dat uit tot een keten. Want: “Wij willen dat een plant-based lifestyle de nieuwe norm wordt.”

Tribe
Om dat te bereiken, besloten ze met een ‘tribe’ van foodlovers, chefs, voedingsdeskundigen en natuurgeneeskundigen plantaardige, glutenvrije gerechten te maken. Met hun gezonde keuken met biologische seizoensproducten scoren ze als een dolle, ondertussen proberen ze ook qua duurzaamheid het verschil te maken: géén plastic verpakkingen, afval wordt zo veel mogelijk gereduceerd. De maaltijden die aan het einde van de dag over zijn, worden niet weggegooid maar opgehaald door een extern bedrijf, meldt Nick Peperkamp, de licentiehouder voor Nederland, op deze site: “Voor een speciale prijs kunnen mensen ‘surprise baskets’ kopen en zo ook na sluitingstijd van ons eten genieten.”

Six Pack Bowl
De hamvraag is natuurlijk: wat krijg je er? Bijvoorbeeld havermoutpap met huisgemaakte kokos- en amandelmelk, ahornsiroop, banaan, blauwe bessen, seizoensfruit en, eventueel, een snufje rauwe cacao. Voor de krachtpatsers onder ons is er een Six Pack Bowl, compleet met vegan protein, pindakaas en kokos. Verder spot ik op het menu een Griekse tomaatmuffin, een Vietnamees stokbroodje (banh mi) met plantaardig vlees en spaghetti met cashewnoten en spirulina, een poedertje van algen – by the way: dat is een superfood. Voor toe is er onder meer een mango chia pudding. Van de warme drankjes knalt de Bulletproof eruit. Ik bedoel: espresso met een concentraat van kokosolie en coconut ghee (een soort boter). C’est quoi ça? Hoe smaakt dát in godsnaam?