Nieuw seizoen van buurtsoap Chicken Haalhaal

Foto Jean van Lingen
Hoogstins2024

De Amsterdamse buurtsoap Chicken Haalhaal is weer terug met een nieuw seizoen! Na het succes van het eerste seizoen keren de bekende personages vanaf oktober weer terug, maar nu wel in een nieuw, actueel jasje.

Afgelopen seizoen volgden we Firuze (Oya Capelle), Fred (Kees Scholten), Eylem (Ayşegül Karaca), Justiano (Aldaïr Pieters) en Neeltje (Sara van Nes) in afhaalrestaurant Chicken Haalhaal. In dit nieuwe seizoen, Happy Hour, hebben beginnende ondernemers Eylem en Justiano het restaurant overgenomen en willen ze er een echt wereldmuziekcafé van maken! Ondertussen genieten Firuze en Fred van hun prille liefde in Turkije, is Neeltje bang alleen achter te blijven, en heeft tante Frida liefdesverdriet te verwerken. En dan is daar ook nog de mysterieuze Vera uit Oekraïne…

Waar het eerste seizoen nog in het teken stond van de coronacrisis, vol mondkapjes, afhaaleten en boosterprikken, heeft scenarioschrijver Marcel Lenssen voor het nieuwe seizoen inspiratie geput uit andere gebeurtenissen. Zo kon de oorlog in Oekraïne niet onbesproken blijven, waardoor het personage Vera wordt geïntroduceerd. Daarnaast komt in het nieuwe seizoen meer focus te liggen op de jongere personages Eylem en Justiano en zal er meer aandacht zijn voor muziek. 

De spannende verhaallijn vol avonturen uit het restaurant zijn te volgen in zes afleveringen. De soap wordt gespeeld in De Tulp aan de Postjeskade en in broedplaats De Vlugt aan de Burgemeester de Vlugtlaan. In elke aflevering zitten optredens van lokale muzikanten en bijdragen van lokale ondernemers. 

Data, tijden en locaties:
De Tulp, Postjeskade 200, elke maandag van 17 oktober tot 21 november, om 20.30 uur.
Broedplaats De Vlugt, Burgemeester de Vlugtlaan 125, elke dinsdag van 18 oktober tot 22 november, om 20.20 uur.

Kaartjes zijn te koop via www.volksoperahuis.nl of via deze link.